Sprututbytesmottagningen, Infektionskliniken, Region Östergötland

Öppettider

| Mån 10:00 – 12:30 | Mån 13:00 – 18:00 | Ons-Tor 10:00 – 12:30 | Ons-Tor 13:00 – 18:00

Tjänster

Saknas

Sprututbytesmottagningen, Infektionskliniken, Region Östergötland

Du är välkommen till oss för att byta ut dina sprutor och kanyler. Genom att använda rena sprutor och kanyler förhindras spridning av bland annat hiv och hepatit.

Vi erbjuder även information och stödjande samtal, hepatit A-vaccination, hepatit B-vaccination och enklare sjukvårdsbehandling. Vi kan också hjälpa till med att förmedla möjligheten till samtal och stöd.

Verksamheten bygger på att förhindra smittspridning och att motivera till drogfrihet.

På mottagningen arbetar sjuksköterska, undersköterska och kurator som hjälper dig. Här finns också läkare att rådfråga vid behov. Vi kan också förmedla kontakt med barnmorska eller kvinnohälsovård.

Vi arbetar under sekretess.

Information till patienter

För att få byta sprutor och kanyler hos oss måste du vara intravenös missbrukare och kunna visa upp färska stickmärken. Du måste ha fyllt 18 år, kunna legitimera dig och låta dig testas för hiv och hepatit. Du får inte vara inlagd på sjukhus eller vistas på behandlingshem.

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region

Kontakta denna vårdgivare / klinik

Du har rätt att kontakta denna vårdgivare. Lämna inga känsliga personuppgifter. Ditt meddelande skickas direkt till vårdgivaren och sparas inte av oss. Kontaktuppgifter till vårdgivaren kommer från Socialstyrelsens Vårdgivarregister. Om vårdgivaren inte har kontaktuppgifter hos Socialstyrelsen skickas inget mejl. Om det finns direktlänkar till bokningar och kontakt i beskrivningen ovan så bör du använda de länkarna istället.

Lägg till klinik eller ändra information.