Nytt

Mottagningen för alkohol och hälsa Nord

Öppettider

| Mån-Ons 08:00 – 16:30 | Tor 08:00 – 18:00 | Fre 08:00 – 15:00

Tjänster

Mottagningen för alkohol och hälsa Nord

Om vår verksamhet
Vi erbjuder hjälp och stöd till dig som har ett riskbruk, men som ännu inte utvecklat ett beroende. Du som vill minska din alkoholkonsumtion eller sluta dricka är därför välkommen till oss. Men om du har andra sociala hjälpbehov ber vi dig istället kontakta någon av våra lokala beroendemottagningar.För de kan då hjälpa dig med detta på ett bättre sätt. 
Hos oss får du hjälp,utifrån din egenförmåga ,att hantera situationer som inkluderar alkohol på ett hälsosamt sätt. Behandlingsmålen utformas utifrån din vilja och motivation. Behandlingen är främst beteendeinriktad. Om du vill kan vi också erbjuda icke-vanebildande läkemedelsbehandling som håller nere alkoholsuget.
Vi erbjuder även tobaksavvänjning om du har tankar på att sluta röka eller snusa. Många klarar sig bra efter att de har avslutat sin behandling hos oss.

 

Vill du minska din alkoholkonsumtion men inte sluta dricka helt?
Vi jobbar ständigt med att förbättra beroendevården. I detta ingår att hitta nya metoder för behandling av riskbruk,skadligt bruk och beroende. Inom mottagnigen pågår en forskningsstudie för personer som vill gå i behandling  för att förändra sin alkoholkonsumtion. Syftet är att personen ska få hjälp med sin alkoholkonsumtion och att kunna dricka kontrollerat.  

Vi har avtal med region Stockholm inom

  • Beroendevård vuxna

Kontakta denna vårdgivare / klinik

Du har rätt att kontakta denna vårdgivare. Lämna inga känsliga personuppgifter. Ditt meddelande skickas direkt till vårdgivaren och sparas inte av oss. Kontaktuppgifter till vårdgivaren kommer från Socialstyrelsens Vårdgivarregister. Om vårdgivaren inte har kontaktuppgifter hos Socialstyrelsen skickas inget mejl. Om det finns direktlänkar till bokningar och kontakt i beskrivningen ovan så bör du använda de länkarna istället.

Lägg till klinik eller ändra information.