Mottagning Barn HIV Huddinge, Karolinska Universitetssjukhuset

Öppettider

Saknas

Tjänster

Mottagning Barn HIV Huddinge, Karolinska Universitetssjukhuset

Barnhivmottagningen vid Astrid Lindgrens Barnsjukhus i Huddinge är landets största mottagning för barn och ungdomar med hiv. Vi sköter helt eller delvis hälften av de cirka 160 barn och ungdomar med känd hivinfektion som finns i Sverige. I teamet arbetar läkare, sjuksköterskor och kuratorer.
Vi ansvarar för utredningar, behandlingar och kontroller. Hit kommer du/eller ditt barn för att träffa läkaren på ett mottagningsbesök, komma till sjuksköterskan för provtagning eller träffa kurator.
Sjuksköterskan tar blodprover på barnet där man bland annat mäter hur mycket virus barnet har i blodet och hur påverkat immunförsvaret är. Genom provresultaten kan läkaren bedöma hur barnet ligger till i sin hivinfektion och om behandling skall påbörjas. Hos de barn som redan får medicin kan provtagning avgöra om eventuella medicinförändringar behöver göras.

Kurator finns till för stöd, samtal och vägledning i sociala frågor.

Kontakta denna vårdgivare / klinik

Du har rätt att kontakta denna vårdgivare. Lämna inga känsliga personuppgifter. Ditt meddelande skickas direkt till vårdgivaren och sparas inte av oss. Kontaktuppgifter till vårdgivaren kommer från Socialstyrelsens Vårdgivarregister. Om vårdgivaren inte har kontaktuppgifter hos Socialstyrelsen skickas inget mejl. Om det finns direktlänkar till bokningar och kontakt i beskrivningen ovan så bör du använda de länkarna istället.

Lägg till klinik eller ändra information.