Medicinmottagning 1 Universitetssjukhuset Örebro, Endokrinologi och diabetes

Här utreds och kontrolleras patienter med hormonsjukdomar. Den största gruppen är patienter med diabetes. Andra sjukdomsgrupper hos oss är benskörhet, sjukdomar i sköldkörteln och sjukdomstillstånd som drabbar till exempel hypofys eller binjurar.

Hos oss möts du som patient eller anhörig av personal från olika personalkategorier med olika uppgifter på sjukhuset, men med samma mål: att du ska få bästa möjliga vård.

I vår verksamhet ingår specialistmödravård och fotsårsmottagning för patienter med diabetes. Förutom mottagningsbesök har vi även bentäthetsmätning och medicinsk fotvård. Vidare finns dietist och kurator tillgängliga vid behov.

Information till patienter

Medicinmottagning 1, 2 och 3 har en gemensam kassa på våningsplan 2 i M-huset. Där blir du registrerad att du kommit och blir hänvisad till rätt väntrum.

Tänk på att ha med godkänd legitimation och din läkemedelslista när du besöker oss.

Du får använda din mobiltelefon på mottagningen, dock är det viktigt att du då tar hänsyn till andra patienter.

Ur allergisynpunkt – tänk på att inte använda parfym eller andra starka hudvårdsprodukter.

Remisskrav

För att få komma till mottagningen behöver du först få en bedömning från din läkare på vårdcentralen. Du kan också lämna in en egen vårdbegäran.

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region

Kontakta denna vårdgivare / klinik

Du har rätt att kontakta denna vårdgivare. Lämna inga känsliga personuppgifter. Ditt meddelande skickas direkt till vårdgivaren och sparas inte av oss. Kontaktuppgifter till vårdgivaren kommer från Socialstyrelsens Vårdgivarregister. Om vårdgivaren inte har kontaktuppgifter hos Socialstyrelsen skickas inget mejl. Om det finns direktlänkar till bokningar och kontakt i beskrivningen ovan så bör du använda de länkarna istället.

Lägg till klinik eller ändra information.