Klinisk kemi, Östersund

Öppettider

| Mån-Tor 07:30 – 16:00 Provtagning | Fre 07:30 – 15:00 Provtagning

Tjänster

Saknas

Klinisk kemi, Östersund

Provtagningen – Drop in

Ingen tidsbokning behövs, kom på drop in under våra öppettider.

Vi på provtagningen strävar efter att du som patient ska få ett så trevligt bemötande som möjligt. Har du synpunkter eller förbättringsförslag mottages dessa tacksamt.

Vi är även skyldiga att lyssna på och ta emot klagomål från er. Dessa hanteras i Region Jämtland Härjedalens avvikelsehanteringssystem enligt gällande rutiner. Personalen ska i dialog med patienter försöka lösa problemet där det uppstår. Chef ansvarar för ytterligare kontakt med patienter, myndigheter etc.

Vid synpunkter och klagomål kontaktas chef via telefon

Verksamhetschef: Kerstin Silfver 063-153626

Enhetschef: Lida Farjadmand 063-153235

Information till patienter

För mer fakta om blodprover; se länk under Webbplats, högre upp på sidan.

För bästa provresultat rekommenderas att du sitter ned 15 minuter innan provtagningen. För de flesta prover behövs ingen speciell förberedelse med undantag för nedanstående:

– Om du ska ta prover för blodfetter (LDL, HDL, triglycerider) ska du vara fastande från kl. 20.00 kvällen innan och till dess provet är taget. Det är tillåtet att dricka lite vatten på morgonen.

– Ska du ta prover för läkemedelskontroll bör provet tas före morgondosen.

Observera att provsvar och övriga patientuppgifter endast lämnas till berörd sjukvårdspersonal. Kontakta därför din läkare om du har sådana frågor.

Remisskrav

För att komma hit och ta blod- och urinprover måste du ha en remiss från läkare. Remissen kan vara elektronisk eller i pappersform.

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region

Kontakta denna vårdgivare / klinik

Du har rätt att kontakta denna vårdgivare. Lämna inga känsliga personuppgifter. Ditt meddelande skickas direkt till vårdgivaren och sparas inte av oss. Kontaktuppgifter till vårdgivaren kommer från Socialstyrelsens Vårdgivarregister. Om vårdgivaren inte har kontaktuppgifter hos Socialstyrelsen skickas inget mejl. Om det finns direktlänkar till bokningar och kontakt i beskrivningen ovan så bör du använda de länkarna istället.

Lägg till klinik eller ändra information.