Klinisk fysiologisk mottagning Sunderby sjukhus, Närsjukvård

Öppettider

| Mån-Tor 07:30 – 16:00 | Fre 07:30 – 15:00

Tjänster

Klinisk fysiologisk mottagning Sunderby sjukhus, Närsjukvård

Fysiologi är läran om hur kroppen och dess organ fungerar.

Inom klinisk fysiologi används metoder för att ställa diagnos eller följa effekten av behandling. För att kunna göra det används avancerad teknisk utrustning. Principerna för undersökningarna bygger oftast på tryck-, volym- och flödesförändringar. Vid bildtagning av hjärtat används ultraljudsteknik. Vid EEG och EKG förstärks kroppens egna elektriska signaler så att de går att avläsa. I många av undersökningarna krävs aktiv medverkan av patienten exempelvis vid lungfunktion och arbetsprov, då vi vill se förändringar under belastning. I andra fall kan patienten vara stilla som vid EEG och vilo-EKG.

På klinisk fysiologi arbetar: Biomedicinska analytiker, läkare, undersköterskor och röntgensjuksköterskor.

Under 2018 genomfördes cirka 13 800 undersökningar på klinisk fysiologi. De flesta av dessa undersökningar är hjärtrelaterade undersökningar.

Information till patienter

Välkommen till klinisk fysiologisk mottagning vid Sunderby sjukhus!Vid besöket anmäler du dig i receptionen på röntgen, trapphus E plan 4. Om du inte kan komma på ett bokat besök kontaktar du oss på 0920-28 28 56. Du kan även avboka tiden via 1177 E-tjänster. Uteblivet besök debiteras.

Remisskrav

För att du ska kunna få en tid till oss behöver du en remiss som sänds av din behandlande läkare.

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region

Kontakta denna vårdgivare / klinik

Du har rätt att kontakta denna vårdgivare. Lämna inga känsliga personuppgifter. Ditt meddelande skickas direkt till vårdgivaren och sparas inte av oss. Kontaktuppgifter till vårdgivaren kommer från Socialstyrelsens Vårdgivarregister. Om vårdgivaren inte har kontaktuppgifter hos Socialstyrelsen skickas inget mejl. Om det finns direktlänkar till bokningar och kontakt i beskrivningen ovan så bör du använda de länkarna istället.

Lägg till klinik eller ändra information.