Kirurgimottagning Falun

Öppettider

| Mån-Tor 07:30 – 17:00 | Fre 07:30 – 15:00

Tjänster

Saknas

Kirurgimottagning Falun

På Kirurgimottagningen vid Falu lasarett bedrivs öppenvård av flera team. Vi är uppdelade på två plan, där plan 0 är specialiserade på kirurgi i övre- och nedre magtarmkanalen, hals, barn och bröstkirurgi. Plan 1 är specialiserade på kirurgi inom urologi, plastik, sår och kärl. Hos oss utförs även mindre operationer med lokalbedövning.

Inom teamen bedrivs läkar- och sjuksköterskemottagning, sårmottagning, skopiverksamhet, aorta-screening, stomimottagning, kontaktsjuksköterskeverksamhet och telefonrådgivning.

Patienterna remitteras till oss från vårdcentraler och andra vårdinrättningar samt via egen vårdbegäran.

Kopplat till oss finns Kirurgslussen som är en inskrivningsenhet för våra patienter som ska opereras. Hit kan patienter även komma för behandlingar och undersökningar som efteråt kräver kortare observation.´

Kirurgklinikens operationskoordinatorer har som uppgift att i samråd med läkare samt operations- och anestesipersonal planera för klinikens operationer. De skickar ut kallelser och information, samt finns tillgängliga via telefon för frågor som rör operationsplaneringen.

Information till patienter

Ytterkläder lämnas i receptionen vid stora entrén.

Lämna i möjligaste mån värdesaker hemma – vi har begränsade möjligheter att förvara dessa på mottagningen.

Mobiltelefon kan användas på särskilt anvisade platser.

Remisskrav

Remiss eller egen vårdbegäran

Information till besökare

Besöksregler

Doftfritt. Parfym, rakvatten och andra starka dofter kan vara besvärligt för en del. Undvik därför detta när du besöker oss. Du får endast röka på anvisade platser. Mobiltelefon får endast användas i blå zoner, vid osäkerhet fråga personalen.

All personal har tystnadsplikt.

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region

Kontakta denna vårdgivare / klinik

Du har rätt att kontakta denna vårdgivare. Lämna inga känsliga personuppgifter. Ditt meddelande skickas direkt till vårdgivaren och sparas inte av oss. Kontaktuppgifter till vårdgivaren kommer från Socialstyrelsens Vårdgivarregister. Om vårdgivaren inte har kontaktuppgifter hos Socialstyrelsen skickas inget mejl. Om det finns direktlänkar till bokningar och kontakt i beskrivningen ovan så bör du använda de länkarna istället.

Lägg till klinik eller ändra information.