Fostermedicinska enheten Länssjukhuset Ryhov

Öppettider

| Mån-Fre 08:00 – 16:00

Tjänster

Saknas

Fostermedicinska enheten Länssjukhuset Ryhov

Fostermedicinska enheten erbjuder dig som är gravid ultraljudundersökning för att fastställa graviditetens längd, se antalet foster och eventuella avvikelser.

Tid för undersökning får du av din barnmorska på kvinnohälsovården eller beställs på tfn 010-242 14 37, alla vardagar mellan kl. 13.00-14.00. Där kan du även avboka eller ändra din tid. Besöken på fostermedicinska enheten är avgiftsfria.

Vid hälsosamtalet på kvinnohälsovården får du information om de metoder för fosterdiagnostik som erbjuds i Jönköpings län.

Information till patienter

Undersökningen är frivillig.

Man ser bättre vid undersökningen när det finns urin i urinblåsan, därför ska du inte kissa de närmsta 2 timmarna före undersökningen.

Om du önskar köpa bilder (2st) kostar det 50 kr, betalning via faktura som skickas hem.

Ta med ID-handling till besöket.

Om du uteblir från ett bokat besök eller avbokar eller ändrar tiden senare än tre hela vardagar (72 timmar) före besöket, får du en faktura på patientavgiften. Det gäller även bokade besök som normalt är avgiftsfria och om du har frikort. Barn och ungdomar under 20 år får en faktura på 100 kronor. Om språktolk var bokad till besöket och du uteblir eller avbokar så sent att språktolken inte hinner bokas av får du betala en tolkavgift. Läs mer om patientavgifter på 1177.

Remisskrav

Ja

Information till besökare

Besöksregler

Partner eller en annan anhörig är välkommen att delta vid besöket, att ta med sig barn är däremot mindre lämpligt.

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region

Kontakta denna vårdgivare / klinik

Du har rätt att kontakta denna vårdgivare. Lämna inga känsliga personuppgifter. Ditt meddelande skickas direkt till vårdgivaren och sparas inte av oss. Kontaktuppgifter till vårdgivaren kommer från Socialstyrelsens Vårdgivarregister. Om vårdgivaren inte har kontaktuppgifter hos Socialstyrelsen skickas inget mejl. Om det finns direktlänkar till bokningar och kontakt i beskrivningen ovan så bör du använda de länkarna istället.

Lägg till klinik eller ändra information.