Förlossningsavdelning

Öppettider

| Mån-Sön Dygnet runt

Tjänster

Saknas

Förlossningsavdelning

Varje år hjälper Blekingesjukhusets förlossningsavdelning omkring 1 600 barn till världen. Vi har rutin och ett stort medicinskt kunnande som är tryggt att luta sig mot.

Vid förlossningen finns ett team som hjälper er som blivande föräldrar. Teamet består av barnmorska och undersköterska. Förlossningsläkare, narkosläkare, barnläkare och övrig personal på barnkliniken finns tillgänglig dygnet runt.

Vi har vårdplatser för den som behöver vård före förlossningen och välutrustade förlossningsrum som används när det är dags att föda.

Vi har ett nära samarbete med kvinnohälsovårdsmottagningarna i länet. Det ger en god kontinuitet och trygghet för dig som blivande förälder.

Mottagningsverksamheten har flyttat till egna lokaler. Specialistmottagningen för gravida tar nu emot telefonsamtal till förlossningen dagtid. Det är också där vi tar hand om ultraljud, bedömningar, telefonrådgivning och förlossningsrädsla (Ofeliamottagningen).

Information till patienter

Ta med papperskopia av din mödravårdsjournal till sjukhuset om du tillhör en annan region eller har gått på en privat kvinnohälsovårdsmottagning. Avgiften är 100 kronor per dygn för dig som är inskriven på förlossningen.

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region

Kontakta denna vårdgivare / klinik

Du har rätt att kontakta denna vårdgivare. Lämna inga känsliga personuppgifter. Ditt meddelande skickas direkt till vårdgivaren och sparas inte av oss. Kontaktuppgifter till vårdgivaren kommer från Socialstyrelsens Vårdgivarregister. Om vårdgivaren inte har kontaktuppgifter hos Socialstyrelsen skickas inget mejl. Om det finns direktlänkar till bokningar och kontakt i beskrivningen ovan så bör du använda de länkarna istället.

Lägg till klinik eller ändra information.