Nytt

Allergimottagningen Mälarsjukhuset, Eskilstuna

Öppettider

| Mån-Fre 07:30 – 16:00

Tjänster

Allergimottagningen Mälarsjukhuset, Eskilstuna

Vår allergisektion utreder mer komplicerade former av allergi efter remiss från annan vårdinstans. Detta sker dels genom hudtester av skilda slag och även provokationer mot olika ämnen såsom t.ex föda och läkemedel. Vi mäter också retbarheten i luftrören genom inhalationtest.Vi kan också erbjuda allergivaccination mot pollen och pälsdjursallerg, vanligast i form av injektioner under en treårsperiod, men ibland också som tablettbeh.

Kösituationen vid Allergimottagningen är ansträngd, främst på grund av en kraftig ökning av antalet remisser de senaste åren. Upptagningsområdet är stort och alternativa vårdgivare inom specialiteten saknas för närvarande. Medicinsk prioriteringsordning gäller vid remissbedömning och medicinskt hörprioriterade tillstånd ges företräde. Om egenremisser bedöms kunna handläggas inom primärvården hänvisas dessa dit för primär handläggning.

Vi vill be dig att meddela oss om du inte längre är intresserad av att behålla din plats i kön (tel: 016-104420). Om du under väntetiden skulle försämras eller om dina besvär ändrar karaktär ska du kontakta den läkare som skrev din remiss.

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region

Kontakta denna vårdgivare / klinik

Du har rätt att kontakta denna vårdgivare. Lämna inga känsliga personuppgifter. Ditt meddelande skickas direkt till vårdgivaren och sparas inte av oss. Kontaktuppgifter till vårdgivaren kommer från Socialstyrelsens Vårdgivarregister. Om vårdgivaren inte har kontaktuppgifter hos Socialstyrelsen skickas inget mejl. Om det finns direktlänkar till bokningar och kontakt i beskrivningen ovan så bör du använda de länkarna istället.

Lägg till klinik eller ändra information.