Nytt

Akutmottagningen Sundsvall

Öppettider

| Mån-Sön Dygnet runt

Tjänster

Saknas

Akutmottagningen Sundsvall

Akutmottagningen i Sundsvall är en dygnet-runt-öppen mottagning. Vi tar emot akut insjuknade, olycksfall samt patienter med allvarliga sjukdomstillstånd som kräver sjukhusvård. På akutmottagningen arbetar vi utifrån kriteriet att den som är svårast sjuk omhändertas först. Särskild hänsyn tas till mycket unga och gamla patienter. Alla patienter prioriteras och omprioriteras fortlöpande. Personalen på akutmottagningen är van vid att arbeta med alla typer av sjukdomar och skador, och roterar mellan de olika stationerna. Akutmottagningen har akutläkare med särskild utbildning i akutsjukvård anställda vid kliniken. De bemannar akutmottagningen delar av dygnet, och rekrytering pågår för att kunna utöka denna bemanning.

På dagtid tas patienter med akuta medicinska, kirurgiska och ortopediska sjukdomar om hand. Övriga patienter hänvisas till lämplig mottagning eller vårdcentral. På jourtid tas alla akut insjuknade och skadade samt patienter med svåra kroniska tillstånd emot. Vår målsättning är att ta hand om svårt sjuka patienter på ett professionellt och empatiskt sätt. Stor vikt läggs vid att på bästa sätt ta hand om oroliga anhöriga. Beredskap finns för katastrofsituationer och stora olyckor. Personal från avdelningen ingår i sjukvårdsgrupp och följer vid behov med ambulans till olycksplats.

Information till besökare

Besöksregler

Varje patient kan högst ha med sig en medföljande närstående i behandlingsrummen.

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region

Kontakta denna vårdgivare / klinik

Du har rätt att kontakta denna vårdgivare. Lämna inga känsliga personuppgifter. Ditt meddelande skickas direkt till vårdgivaren och sparas inte av oss. Kontaktuppgifter till vårdgivaren kommer från Socialstyrelsens Vårdgivarregister. Om vårdgivaren inte har kontaktuppgifter hos Socialstyrelsen skickas inget mejl. Om det finns direktlänkar till bokningar och kontakt i beskrivningen ovan så bör du använda de länkarna istället.

Lägg till klinik eller ändra information.