Nytt

Akutmottagning Sollefteå

Öppettider

| Mån-Sön Dygnet runt

Tjänster

Saknas

Akutmottagning Sollefteå

På akutmottagningen i Sollefteå får du hjälp med akuta sjukdomstillstånd. Här möts du av undersköterskor, sjuksköterskor och läkare. Till akutmottagningen kommer patienter med livshotande akuta sjukdomar samt patienter som fått remiss från sin hälsocentral. Akutmottagningen är öppen dygnet runt, årets alla dagar. På kvällar och helger finns ett samarbete med primärvården. I receptionen bedömer och hänvisar akutens personal patienter till rätt instans, akutvård, egenvård eller hänvisning till primärvård.

Om sjukdomstillståndet är av sådan karaktär att inneliggande vård blir aktuell hjälper vi dig vidare i vårdkedjan.

Ibland blir det långa väntetider på grund av att det kommer in många akut sjuka eller skadade patienter. Akutens personal prioriterar patienter efter hur allvarligt sjuk den sökande är. Personalen gör allt för att arbeta så snabbt och effektivt som möjligt för att just du ska få hjälp så fort som möjligt.

Information till patienter

När du behöver icke akut vård, ring först till din Hälsocentral. Om du blir sjuk när Hälsocentralen är stängd – ring sjukvårdsrådgivningen, nummer 1177. De kan ge dig råd. Vid nödsituation, livshotande sjukdom eller skada – ring 112 dygnet runt.

På lördagar och söndagar / röda dagar kl. 10.00-19.00 finns Primärvårdsjouren på akutmottagningen.

Information till besökare

Besöksregler

Med hänsyn till övriga patienter och sekretessen håller vi korridoren fri från anhöriga.

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region

Kontakta denna vårdgivare / klinik

Du har rätt att kontakta denna vårdgivare. Lämna inga känsliga personuppgifter. Ditt meddelande skickas direkt till vårdgivaren och sparas inte av oss. Kontaktuppgifter till vårdgivaren kommer från Socialstyrelsens Vårdgivarregister. Om vårdgivaren inte har kontaktuppgifter hos Socialstyrelsen skickas inget mejl. Om det finns direktlänkar till bokningar och kontakt i beskrivningen ovan så bör du använda de länkarna istället.

Lägg till klinik eller ändra information.