Vad ska jag göra om jag inte kan sova

2020-02-29
1 min läsning

Vad ska jag göra om jag inte kan sova

minusrelateradesidor

Det är viktigt att öva bra sömnvanor, men om dina sömnproblem fortsätter eller om de stör hur du känner eller fungerar under dagen, ska du tala med din läkare. Innan du besöker din läkare, håll en dagbok över dina sömnvanor i ungefär tio dagar för att diskutera vid besöket.

Inkludera följande i din sömndagbok, när du…

  • Gå och lägg dig.
  • Somna.
  • Vakna upp.
  • Ut ur sängen.
  • Ta tupplurar.
  • Övning.
  • Drick alkohol.
  • Drick koffeinhaltiga drycker.

Kom också ihåg att nämna om du tar några mediciner (receptbelagda eller receptbelagda) eller kosttillskott. De kan göra det svårare för dig att sova.

Se ett exempel på en sömndagbok Riktlinjer-pdf[PDF 579K]Extern.

Senaste av Blog

Don't Miss

Snarkning

Allt om Snarkning Snarkning är ett vanligt problem som många