Typer av infektion

1 min läsning

Typer av Infektion

Minusrelateradesidor

Streptococcus pneumoniae bakterier, eller pneumokocker, kan orsaka många typer av sjukdomar. Några av dessa sjukdomar kan vara livshotande.

Pneumokocker är den vanligaste orsaken till blodströmsinfektioner, lunginflammation, hjärnhinneinflammation och mellanörat infektioner hos små barn.

Du har förmodligen hört talas om lunginflammation, vilket är en infektion i lungorna. Många olika bakterier, virus och till och med svampar kan orsaka lunginflammation. Pneumokocker är en av de vanligaste orsakerna till svår lunginflammation.

Förutom lunginflammation kan pneumokocker också orsaka andra typer av infektioner, såsom:

  • öroninfektioner
  • Sinusinfektioner
  • Meningit (infektion i vävnaden som täcker hjärnan och ryggmärgen)
  • Bakteriemi (blodströmsinfektion)

Läkare anser att några av dessa infektioner ”invasiv.” Invasiv sjukdom innebär att bakterier invaderar delar av kroppen som normalt är fria från bakterier. Till exempel kan pneumokockbakterier invadera blodomloppet, vilket orsakar bakteriemi och vävnader och vätskor som täcker hjärnan och ryggmärgen och orsakar hjärnhinneinflammation. När detta händer är sjukdomen vanligtvis mycket svår, vilket kräver behandling på ett sjukhus och till och med orsakar död i vissa fall.

Senaste av Blog