Vad är skillnaden mellan olika Botulinumtoxin?

1 min läsning

Botox,/ Vistabel, Dysport/ Azzalure och Xeomin/ Bocouture

Botulinumtoxin har funnits för kliniskt bruk sedan 1970 talet. Idag finns det 7 subtyper botulinum toxin, A & B används kliniskt. Botulinumtoxin typ A (Botox, från Allergan) var den första tillgänglig för kommersiellt bruk i USA och har därför blivit det varumärke som många förknippar som generellt namn för alla Botulinumtoxiner.

Var tillverkare; Allergan, Ipsen och Merz har ett Botulinumtoxin som är godkänt för medicinsk behandling (Botox, Dysport och Xeomin) och ett för kosmetiska indikationer (Vistabel, Azzalure och Bocouture). Alla dessa läkemedel är Botulinumtoxin subtyp A. Dock finns det skillnader din behandlare behöver känna till så som dosering, spridningsrisk och hur snabbt resultatet kan ses. Alla nämnda preparat är godkända av FDA och läkemedelsvärket och har använts säkert och effektivt under många år. Initialt för medicinskt bruk men från år 2000 i allt större utsträckning även i kosmetiskt bruk.

Tabell över olika botulinumtoxin

AllerganBotoxMedicinskt bruk
VistabelKosmetiskt bruk
IpsenDysportMedicinskt brukSnabb insättning, lång duration
AzzalureKosmetiskt brukSom ovan.
MerzXeominMedicinskt brukRent, inga proteinkomplex och därmed ingen allergirisk.
BocoutureKosmetiskt brukSom ovan.

Skriv ett svar

Your email address will not be published.

Senaste av Blog

Har du diabetes, övervikt eller fetma?

Dialiv är appen för alla med diabetes. Få tillgång till alla verktyg du behöver. Chatta med läkare när du vill. Ta kontroll och få stöd när du behöver det.

Dialiv är appen för alla med diabetes, övervikt eller fetma. Få tillgång till alla verktyg du behöver. Chatta med läkare när du vill. Ta kontrollen.

Nu med Blodsockerkit!