Riktlinjer för hälsosam mat

2020-02-28
5 min läsning

Riktlinjer för hälsosam mat

minus på denna sida

  • Riktlinjer för matservice för statliga anläggningar
  • som tillhandahåller hälsosamma val
  • möjliggör effektiva anläggningsmetoder
  • som minskar risken för livsmedelsburna sjukdomstillgångar
  • att stödja implementering
  • Success Stories

Arbetsplatser är en viktig del av livsmedelsmiljön. Ett sätt att göra arbetsplatserna friskare är att genomföra riktlinjer för matservice, som är en uppsättning standarder och bästa praxis som gör hälsosammare val mer tillgängliga i matserviceanläggningar. De potentiella fördelarna med riktlinjer för hälsosam matservice är många, och inkluderar följande:

  • Bidrag till hälsa och välbefinnande hos de anställda.
  • Att föregå med gott exempel för anställda, intressenter, medlemmar i gemenskapen eller andra arbetsgivare.
  • Ökad efterfrågan på hälsosammare livsmedel från livsmedelsleverantörer.
  • Stärka lokala livsmedelssystem.

Riktlinjer för Food Service för FederalFacilitets

Riktlinjer för Federal Facilitets [PDF-3. 40 MB] är en uppsättning frivilliga bästa affärsmetoder som kan användas för att öka hälsosamma och säkra matalternativ för anställda. Standarderna i Food Service Guidelines för statliga anläggningar är utformade för att uppnå tre primära mål:

  • Hälsosammare mat och drycker finns tillgängliga och uppmuntras på statliga anläggningar.
  • Miljöansvarsfull praxis bedrivs i statliga matserveringsställen.
  • Livsmedelssäkerhetsrutiner följs för att minimera risken för livsmedelsburna sjukdomar.

Riktlinjerna för Food Service för statliga anläggningar är avsedda att användas av statliga anläggningar i deras matservicekoncession och varuverksamhet.

En kompletterande rapport av riktlinjerna för Food Service för Federal Facilitets pdf-ikon [PDF-1. 03MB] är ett dokument för att komplettera och tillhandahålla styrkande dokumentation som rör Food Service Guidelines for Federal Facilitets. Dokumentet beskriver den metod som används för att uppdatera PDF-ikonenför HHS/GSA Guidelines från 2011 [PDF-316KB]och innehåller motiveringar för de standarder som ingår i riktlinjerna för Food Service för statliga anläggningar.

    Tillhandahålla hälsosamma val

    I linje med denexterna ikonen2015—2020 för Amerikaners Dietary Guidelinesför Food Service Guidelines för Federal Facilitetsinnehåller livsmedels- och näringsstandarder som stöder hälsosammare val, till exempel

  • En mängd olika frukt- och grönsaksalternativ, inklusive säsongsbetonade.
  • Helkornsrika alternativ.
  • Växtbaserade proteiner.
  • Lean protein förrätter.
  • Fri tillgång till dricksvatten.
  • Måltider, förrätter och sidor med mindre natrium.

Aktivera effektiv anläggningspraxis

Riktlinjerna för Food Service för statliga anläggningar stöder effektivare metoder för matservice, till exempel

att

  • erbjuda incitament för användning av återanvändbara dryckesbehållare.
  • Användning av miljövänliga rengöringsmedel.
  • Använda komposterbara och biobaserade brickor, bestick, tallrikar och skålar.
  • Tillhandahålla fisk- och skaldjursalternativ där erbjuds genom att köpa skaldjur från ansvarsfullt förvaltat, hållbart och hälsosamt fiske.

Minska risken för livsmedelsburna sjukdomar

  • Riktlinjerna för livsmedelsservice för statliga anläggningar har anpassat livsmedelssäkerhetsnormerna till Food and Drug Administration Food Code för att säkerställa skydd mot livsmedelsburna sjukdomar genom att uppmuntra anläggningar att göra följande:

    Skriv omfattande planer för livsmedelssäkerhet.

  • Utveckla personalens hälsopolitik för att minska risken för överföring av livsmedelsburna sjukdomar.
  • Skapa policyer för hantering av medarbetares livsmedelssäkerhet.

Dessa riktlinjer hjälper till att göra det hälsosammare valet enklare genom kalorimärkning av livsmedel, göra hälsosammare alternativ mer tillgängliga och begränsa mindre hälsosamma livsmedel.

resurser för att stödja implementering

Riktlinjer har utvecklat resurser för att implementera riktlinjer för matservice för att ge hälsosammare mat- och dryckesalternativ i statliga anläggningar.

Denexterna ikonen ExceedToolger vägledning om hur du kan inkludera hälsosamma riktlinjer för Food Service (FSG) i organisationens policyer och praxis (e. g. Food Service solicitations och leverantörskontrakt, avtal om livsmedelsupphandling och organisatoriska policyer). Verktyget tillhandahåller också ett sökbart bibliotek med FSG-resurser, inklusive fallstudier och implementeringsresurser.

Riktlinjer:s första riktlinjer för Food Service (FSG) policy pdf-ikon[PDF-290KB],bidrar till att skapa en hälsosammare livsmedelsmiljö vid byrån och stödja de anställdas hälsa och välbefinnande. Den organisatoriska policyn ger riktlinjer och krav för att säkerställa att alla nya och omförhandlade matserviceavtal och tillstånd på Riktlinjer uppfyller de standarder som beskrivs i de nuvarande riktlinjerna för Food Service (FSG) för Federal Facilitets pdf-ikon [PDF-3. 34MB].

Smart Food Val: Hur man implementerar riktlinjer för Food Service i Public Facilitets pdf-ikon [PDF-3. 47MB] -guiden innehåller åtgärder som hjälper dig att implementera riktlinjer för matservice på regeringens arbetsplats eller annan offentlig anläggning för att öka tillgängligheten av hälsosammare mat- och dryckesalternativ på matserveringsställen, inklusive cafeterior, koncessionsställen, snackbarer och varuautomater.

Riktlinjerna för Food Service: Fallstudier från stater och gemenskaper pdf-ikon [PDF-1. 9 MB] belyser fem fallstudier av riktlinjer för mat och dryck som utvecklats för att förbättra livsmedelsmiljön. Fallstudierna ger information om genomförandet och utvärderingen av riktlinjer för matservice samt beskrivningar av platsspecifika framgångar och utmaningar.

Dokumentet Tips för att erbjuda hälsosammare alternativ och fysisk aktivitet på arbetsplatsmöten och evenemang pdf [PDF-665KB]innehåller tips och resurser för att öka hälsosammare mat- och dryckesalternativ vid möten, fester, konferenser och evenemang och för att erbjuda möjligheter till fysisk aktivitet för anställda under hela arbetsdagen.

Verktygslådan för hälsosamma sjukhusmiljöer ger vägledning för att främja och stödja hälsosam mat, dryck och fysisk aktivitet på sjukhus. Den innehåller information om engagerande intressenter, bedömning av behov och innehåller även utvärderingsverktyg för livsmedels-, dryckes- och aktivitetsmiljöer.

Riktlinjer för hälsa och hållbarhet för statliga koncessioner och varuoperationer (2011) pdf-ikon [PDF-1. 30MB] -dokumentet har uppdaterats och bytt namn från och med 2016 — se Riktlinjer för Food Service för Federal Facilitetspdf-ikon [PDF-3. 34MB]. Det amerikanska Department of Health and Human Services (HHS) och US General Services Administration (GSA) offentliggjorde tillsammans riktlinjer för hälsa och hållbarhet för statliga koncessioner och varuoperationer (2011) i mars 2011, i ett försök att hjälpa anställda att göra hälsosammare mat och dryck val och skapa ett effektivt och miljömässigt fördelaktigt matserveringssystem.

Natriumreduceringsguider och strategier för vårdpersonal har resurser för att stödja natriumreduktion i lokala och lokala miljöer.

Success Stories

The Healthy Hospital Practice to Practice (P2P) serien presenterar fallstudier av sjukhus som har förbättrat sin miljö för att bättre stödja hälsan hos sina anställda, samhällen och deras organisationers uppdrag. Läs om hur vissa sjukhus har förbättrat hälsosammare erbjudanden i sina cafeterior och varuautomater.

  • Problem #1: Förbättra sjukhusets livsmedels- och dryckesmiljöer pdf-1. 30MB] Ta reda på hur Cleveland Clinic och Good Shepherd Hospital leder vägen genom att erbjuda en hälsosammare miljö för mat och dryck.
  • Problem #2: Förbättra sjukhusets livsmedels- och dryckesmiljöer pdf-1. 27MB] Fairview Hospital och Baptist Health South Florida delar hur de stöder medarbetarnas hälsa genom att ändra deras policy och praxis för mat och dryck
  • Issue #3: Förbättra Hospital Food and Baptist Health South Florida pdf-ikon [PDF-824KB] Saint Vincent Healthcare and University Health Systems of Eastern Carolina beskriver följande steg de tar för att hjälpa anställda att göra hälsosamma val:
    • Sätt i handling hälsosammare mat service riktlinjer på sjukhus och federal arbetsplats cafeterior
    • Riktlinjer stödde ett projekt av North Carolina Institutet för folkhälsa (NCIPH) ska undersöka fem sjukhus och fyra statliga livsmedelsföretag på arbetsplatsen över hela landet för att förstå hindren för underlättare. Resultaten från NCIPH-projektet publicerades i denexterna ikonenJournal of Human Nutrition and Dieteticoch beskriver livsmedelsoperatörernas erfarenheter när det gäller att genomföra riktlinjer för sund matservice samt identifiera genomförandehjälpmedel och hinder.
    • NCIPH följde upp med matserviceoperatörer som var mest framgångsrika i genomförandet av riktlinjerna för matservice och publicerade fem framgångshistorier som belyser implementeringen, utmaningarna och lösningarna och nycklarna till framgång för varje sjukhus eller federal arbetsplats matserviceoperatör.

Skriv ett svar

Your email address will not be published.

Senaste av Blog

Don't Miss

Reumatoid artrit (RA)

Reumatoid artrit (RA) Vad är reumatoid artrit (RA)? Reumatoid artrit,