Rädd för nålar? Här är 6 alternativ till injiceringsbaserade behandlingar

2019-12-05
5 min läsning

Rädd för nålar? Här är 6 alternativ till injiceringsbaserade procedurer
Översikt
Ingen Botox
Inga fyllmedel
Ingen IV droppar
Ingen skulptera
Ingen mikronedling
Ingen ansiktsbehandling akupunktur
Fråga experterna
Fotograf: Shana Novak Prop, Stylist: Michelle Longo, Handmodell: Divya Sethi, Design: Lauren Park, Konst riktning: Anthony Lasala
Hudvård utan nålar
I jakten på fantastisk hud finns det vissa saker som är deal breakers. För vissa är det något att göra med nålar.

Så, vad är en nålfruktande, hudälskande person att göra? Det finns sex nålbaserade procedurer och alternativ värda att utforska.

Dessa metoder är ofta lägre i kostnad än att betala för en runda injektioner, men för att se till att de fungerar, måste du vara konsekvent och tålmodig. Du bör också komma ihåg att många alternativa resultat inte kommer att matcha de som uppnås med nålar.

När du vill undvika Botox
Botulinumtoxin typ A, mer allmänt känt som Botox, används för att minska fina linjer och rynkor genom att tillfälligt förlama muskeln under huden. Av skäl bortom nålar, Botox är också dyrt — priserna varierar beroende på geografisk plats men kan vara så mycket som $250 minimum per behandling — och tillfällig, varar tre till fyra månader.

Alternativ för din hud
FacMotion. Medan namnet antyder motion, inkluderar detta en kombination av massage och cupping, som har kallats motion för ansiktsmusklerna. Och tydligen är Jennifer Aniston också en beundrare.
Retinol. Detta ses som guldstandard rynkreducerande ingrediens. Det är vanligtvis finns i receptfria rynkor reducerande produkter. Precis som de flesta populära ingredienserna är vissa bättre än andra, men det kommer inte heller att bryta banken.
Kemisk peeling. Dessa är mindre invasiva än en nål, men kan komma med lite obehag. En kemisk peeling sloughs bort det översta lagret av huden. Skiktet nedan tenderar att vara mjukare och yngre. Det finns olika grader eller djup av en skal beroende på dina behov, men alla kommer med hudkänslighet efteråt.
Mikroströms ansiktsbehandling. En specialist kommer att använda en enhet för att skicka elektriska strömmar för att stimulera kroppens nerver och ge en naturlig lyft till din hud. En studie med 30 kvinnor fann att mikroströmmar fungerade bäst på pannan, och att effekterna stabiliserades en månad senare också.
Undvik hyaluronsyra fyllmedel
Denna tillfälliga hudinjektion jämnar ut huden och hjälper till med förlust av CollagAssider Source. Huruvida du hittar ett lämpligt alternativ beror på dina injektionsmål. Detta fyllmedel kan användas för allt från rynkor, underögonväskor och som läppplumper.

Alternativ för din hud
Hyaluronsyra i sig är en transformativ, aktuell ingrediens som du enkelt kan hitta online till nästan alla prispunkter. För att verkligen öka fördelarna, överväga:

en kollagenvänlig diet för hudens hälsa
DIY och makeup läpp plumpers
konturera dina kindben
en holistisk behandling för huden runt ögonen
Tänk på att en aktuell applikation inte hjälper till med att lägga ansiktsvolymen i dina kinder, läppar eller under-ögonväskor.

Hoppa över vitamin IV droppar
Om du tvekar att få vitaminer och antioxidanter i blodet genom en nål, lita på din mage. Denna wellness hacka är fortfarande under översyn och är för närvarande endast visat sig gynna människor som lever med kroniska tillstånd.

Alternativ för din hud
Kosttillskott. Oavsett om du väljer ett uppsving av biotin eller vitamin E eller kosttillskott som kollagen, det finns flera alternativ som kommer att hjälpa i friskare hud, naglar och hår. Var medveten om övertillskott och alltid tala med din läkare om biverkningar.
Serum eller ampuller. Serum eller superladdade serum som kallas ampuller har vanligtvis en vitamin ta strålkastarljuset såsom vitamin E. Ett serum kan införlivas i en daglig eller nattlig rutin medan en ampull kan vara en av dessa extra vård, bortskämd tidsbehandlingar.
Debatterar Sculptra injektioner?
Detta fyllmedel, som ofta används för djupare linjer och veck, används för att ge hudvolymen.

Alternativ för din hud
Jade rullande. Detta verktyg är tillverkat av jade och har visat sig minska puffiness, under-ögoncirklar och fina linjer med regelbunden användning. Andra valstensalternativ inkluderar bland annat rosenkvarts.
Gua sha. Liksom jade rullande, är detta verktyg härlett från gammal kinesisk medicin. Massageverktyget skrapar bort huden och förbättrar cirkulationen i mjukvävnaden. Medan den kan användas över hela kroppen används en mildare teknik på ansiktet.
Förförsiktig med mikroneedling?
Genom att ta små nålar på en rulle över huden, dessa små punkteringssår faktiskt främja hudföryngring och förbättring av ärr. Även om nålarna är små kan de orsaka skada när de görs oprofessionellt eller i en oren miljö.

Alternativ för din hud
Exfoliering. Att använda syror, svampar och mikroexfolieringsdukar gjorda speciellt för ansiktet kan vara ett bra sätt att ta bort döda hudceller och avslöja ljusare hud. Ibland kan hemlagade, naturligt härledda recept med mjuka texturer också göra tricket — tänk socker och saltbaserade scrubs.
Serum. Om du tar itu med hyperpigmentering och hud plumpness är ditt mål, sikta på ingredienser som vitamin B, niacinamid, C-vitamin, peptider och retinol.

  • Dermaplaning. En professionell estetiker kommer att använda en skalpell som ”rakar” det översta lagret av huden i ansiktet för att avslöja den släta, fräscha huden under. Denna metod förbättrar också din hudvårdsrutin, vilket garanterar mer aktiv penetration.
    Rädd för ansikts akupunktur?
    Detta erbjudande är vanligtvis ett tillägg till full kropp akupunktur. En expert kommer att sätta in små nålar i ansiktet för att hjälpa till med hudens utseende samt spänning.

Alternativ för din hud
Ansiktsyoga. Yoga för din kropp, varför inte yoga för ditt ansikte? Genom att göra en serie ansiktsställningar, hävdar detta träningspasset att ge utseendet på hissar och tucks genom att förbättra avslappning och ton. Precis som alla övningar, detta tar tid engagemang och är inte ögonblicklig.
Övar stressavlastning. Ofta återspeglar vårt uttryck vår inre obalans, och om stress börjar ta ut en vägtull på din hud och ansikte, är ibland ett lättare svar än att få nålar i ditt ansikte djup andning och stressavlastning.
Behöver du fler alternativ?
Nålbaserad hudvård ger ofta de snabbaste resultaten — och ibland längre sådana också. Men om nålar inte är din stil eller om du bara inte till den punkten ännu (liten ordlek avsedd), det finns en hel mängd alternativ du kan göra för lite till ingen kostnad.

Tricket att komma ihåg med alla dessa alternativ är konsekvens. Från DIY övningar och hemlagade scrubs till apotek fynd, dessa tips och tricks kräver mycket mer flitighet och tid än att vänta på en hudläkare kontor.

Självklart, om nålar inte är ett problem, prata med din hudläkare om en hudvårdsrutin som kombinerar dessa alternativ och injektioner tillsammans för ännu mer långvariga resultat.

Skriv ett svar

Your email address will not be published.

Senaste av Blog

Don't Miss