Trådlyft med PDO- trådar

2020-08-11
2 min läsning

Information om behandlingen och patientens samtycke

Vad innebär trådlyft?

Att föryngra huden med trådlyft har snabbt blivit en ledande metod bland estetiska behandlingar. Anledningen är att man snabbt och effektivt upplever estetiska resultat utan kirurgi, intensiv smärta eller lång återhämtning. Trådlyft används för att lyfta och strama till huden i ansiktet samt öka hudens elasticitet.

Man kan behandla många områden men mest efterfrågat är behandling för uppstramning av käklinje, kinder och hals samt lyft av näsa, ögonbryn och området kring ögonen. Trådlyftet är relativt riskfritt, resultatet blir naturligt, förloppet komplikationsfritt och man kan omedelbart återgå till sin vardag.

Vad är trådarna gjorda av?

Det finns olika typer av trådar och olika fabrikat. Dels mkt fina trådar, så kallade monotrådar, som ger nästan samma effekt som en filler dvs stabiliserar huden och stimulerar till kollagen produktion. Dessa införes via fina nålar mkt ytligt i huden utan att synas på utsidan. Polydioxanon (PDO) trådar är till för att spänna upp huden och de är då tjockare och försedda med små ”hullingar” eller små koner som hakar fast i huden vilka behandlaren kan dra i samråd med patienten till perfekt spänning. Nedbrytbara PDO trådar, som sedan lång tid tillbaka använts vid kirurgi, stimulerar hudens vävnad och produktionen av kollagen och elastin, vilket ger en uttalad hudföryngring.

Förväntat resultat

Resultaten efter ett trådlyft märks redan efter behandlingen men är tydligast när kroppen brutit ner trådarna. Maximal behandlingseffekt ses efter cirka 3 månader. Effekten håller ca 1,5 år beroende på bl a livsstil. Regelbundna ”touch up´s” för att behålla den föryngrade effekten längre rekommenderas. Resultaten av trådlyft är individuella.

Kontraindikationer

Du behöver tala om för innan vi utför behandlingen med PDO trådar om du

– har aktiv acne eller annan typ av pågående hudinfektion

– har anlag för keloidbildning

– tar blodförtunnande

– har blödarsjuka

– har en autoimmun sjukdom

– är gravid / ammar / genomgår IVF behandling

– tidigare ha haft bakteriell endokardit

Möjliga komplikationer

Dessa komplikationer är ej vanligt förekommande. Vi tar alla åtgärder som finns för att minska risken för komplikationer. Det kan uppstå; svullnad, rodnad, blådmärke, infektion, nervskada eller migration av tråden.

Eftervård:

– Inget smink, inga krämer

– Undvik aI röra området på 24h

– Inga mössor, halsdukar eller annat över

behandlingsområdet

– Undvik kraftig mimik i området i 1 vecka

– Undvik träning i 1 v

– Sov inte på ansiktet i 1v

– Undvik skrubbning, rakning och kemisk peeling 1v

– Ingen massage i behandlingsområdet på 4 v

– Ingen ultraljudsbehandling, laser eller IPL i området i

6-8 månader

Skriv ett svar

Your email address will not be published.

Senaste av Blog

Don't Miss