Långsiktiga effekter

1 min läsning

Långsiktiga effekter

minus

Vilka är de långsiktiga effekterna?

Återhämtning från en blötdjurinfektion förhindrar inte framtida infektioner. Blötdjur contagiosum är inte som herpesvirus som kan förbli vilande (”sova”) i kroppen under långa perioder och sedan återkomma. Om du får nya skador på blötdjur efter att du blivit botad betyder det att du kommit i kontakt med en smittad person eller ett föremål igen.

Komplikationer

De skador som orsakas av blötdjur är vanligtvis godartade och löser sig utan ärrbildning. Men repor vid lesionen, eller användning av skrapning och skopning för att avlägsna lesionen, kan orsaka ärrbildning. Av denna anledning rekommenderas inte fysiskt avlägsnande av lesionen hos annars friska individer.

Den vanligaste komplikationen är en sekundär infektion orsakad av bakterier. Sekundära infektioner kan vara ett signifikant problem hos patienter med nedsatt immunförsvar, såsom de med hiv/aids eller de som tar immunsuppressiva läkemedelsbehandlingar. I dessa fall rekommenderas behandling för att förhindra ytterligare spridning av infektionen.

Typisk blötdjursskada. Notera pärlutseendet och dimple i mitten av stötarna. Bild med tillstånd L. Sperling, MD, Walter Reed Army Medical Center.

Mindre typiska förekommande många skador på patientens ansikte. Bild till Scott Norton, MD, MPH, Institutionen för dermatologi, Walter Reed Army Medical Center

Senaste av Blog

Har du diabetes, övervikt eller fetma?

Dialiv är appen för alla med diabetes. Få tillgång till alla verktyg du behöver. Chatta med läkare när du vill. Ta kontroll och få stöd när du behöver det.

Dialiv är appen för alla med diabetes, övervikt eller fetma. Få tillgång till alla verktyg du behöver. Chatta med läkare när du vill. Ta kontrollen.

Nu med Blodsockerkit!