Hur du behandlar vinterkräksjuka (calici, Norovirus)

1 min läsning

Hur du behandlar vinterkräksjuka (calici, Norovirus)

minusrelateradesidor

Det finns inget specifikt läkemedel för att behandla personer med norovirussjukdom.

Om du har norovirussjukdom, bör du dricka mycket vätskor för att ersätta vätska som förloras från kräkningar och diarré. Detta kommer att bidra till att förhindra uttorkning.

Dehydrering kan leda till allvarliga problem. Allvarlig uttorkning kan kräva sjukhusvård för behandling med vätskor som ges genom din ven (intravenösa eller intravenösa vätskor).

Titta på tecken på uttorkning hos barn som har norovirussjukdom. Barn som är uttorkade kan gråta med få eller inga tårar och vara ovanligt sömniga eller noga.

Om du tror att du eller någon du bryr dig om är allvarligt uttorkad, kontakta läkaren.

Antibiotika hjälper inte eftersom de bekämpar bakterier, inte virus. Läs mer om antibiotika. Förhindra uttorkning

Drick mycket vätska för att ersätta vätskor som går förlorade från kräkningar och diarré. Sportdrycker och andra drycker utan koffein eller alkohol kan hjälpa till med mild uttorkning. Men dessa drycker får inte ersätta viktiga näringsämnen och mineraler. Orala rehydreringsvätskor som du kan få över disken är mest användbara för mild uttorkning.

Senaste av Blog

Har du diabetes, övervikt eller fetma?

Dialiv är appen för alla med diabetes. Få tillgång till alla verktyg du behöver. Chatta med läkare när du vill. Ta kontroll och få stöd när du behöver det.

Dialiv är appen för alla med diabetes, övervikt eller fetma. Få tillgång till alla verktyg du behöver. Chatta med läkare när du vill. Ta kontrollen.

Nu med Blodsockerkit!