Hepatit D

1 min läsning

Hepatit D

Minusrelateradesidor

Hepatit D, även känd som ”delta hepatit”, är en leverinfektion orsakad av hepatit D- virus (HDV). Hepatit D är mindre vanlig i Sverige. Hepatit D förekommer endast hos personer som är infekterade med hepatit B virus eftersom HDV är ett ofullständigt virus som kräver HBV:s hjälpfunktion för att replikera. HDV kan vara en akut, kortvarig infektion eller en långvarig kronisk infektion. Hepatit D överförs genom perkutan eller slemhinnekontakt med infektiöst blod och kan förvärvas antingen som en samtidig infektion med HBV eller som superinfektion hos personer med HBV infektion. Det finns inget vaccin mot hepatit D, men det kan förebyggas hos personer som inte redan är HBV-infekterade med hepatit B-vaccination.

Hepatit D Serologi Training — Riktlinjer erbjuder en online-utbildning som täcker serologi av hepatit D och andra typer av viral hepatit.

Laboratorietester Begäran

Hepatit Delta prov inlämningsblankett. [PDF — 2 sidor]
HRL Shipping Manifestexcel ikon[XLS — 52KB]
Hepatit Delta frågeformulär[PDF — 2 sidor]

Kontakta DVH laboratorium för hjälp med testalternativ för hepatit delta-virusinfektion.
Kontaktperson: Tonya Hayden, PhD
E-post: zdy0@cdc.gov
Telefon: 404-639-0979

Alla försändelser måste ha fyllt i HRL fraktmanifest och HDV provformulär för inlämning och skickas via natten leverans vid -20C för att anlända till Riktlinjer senast torsdag i en viss vecka (utom helgdagar).

Senaste av Blog