Allt om Foxy Eyes med PDO trådar

2020-11-12
3 min läsning

Har du hört talas om den nya snabbt växande trenden på sociala medier; Foxy Eyes lyft med trådlyft? Denna behandling kan utföras kirurgiskt och har då ett officiellt medicinskt namn – blefaroplastik (operation av övre ögonlock). Denna skönhetstrend har vunnit enorm popularitet tack vare den 23-åriga supermodellen Bella Hadid, som nyligen utnämndes till den vackraste kvinnan i världen.

Redan ca 1300 före Kristus ser vi att Nefertit, som står för mycket av de ideal som än idag förknippas med skönhet, har något som påminner oss om den trend som vi idag ser i “Foxy eyes lift” också kallat “Cat eye lift”. Detta utseende kan skapas och förstärks med hjälp av make up, fillers och nu senaste tiden även med trådlyft.

När det gäller Foxy eyes med PDO- trådar innebär tekniken ett lyft av “svansen” på ögonbrynet och ögat. Man får ett lyft av ytterkanten på ögonlock och ögonkanten, sk kantus. Ögat får ett mer mandelformat och uppåtgående utseende. Delvis förknippas detta med ungdomlighet, då vi med tiden tenderar att få mer tyngd på utsidan på ögonlocket och även ögonvrån vill peka nedåt med åldern då gravitationen sakta ger sig till känna.

Foxy Eyes med trådar kombineras med fördel med både botox i argrynka, panna och kråksparkar samt med filler i tinningarna. Detta för att förlänga samt förstärka effekten av trådlyftet. Denna behandling är en variant på ögonbrynslyft som man kan åstadkomma med trådlyft.

Behandlingen

Proceduren är relativt enkel och smidig. Du kan med fördel ta smärtstillande med paracetamol innan och efter behandling. Den genomförs i lokalbedövning varefter flera hullingförsedda trådar/ cogtrådar placeras på yttre halvan av övre ögonlock. Behandlingstiden är ca 30 minuter och du kan återvända till normalt arbete direkt efter behandlingen.

Biverkningar

  • Rodnad
  • Svullnad
  • Blåmärken
  • Nervpåverkan- sällsynt men behandlingen bör genomföras med trubbig nål för att undvika skador samt med varsamhet och respekt för den gren av ansiktsnerven som går från övre ögonlock och tinningar.
  • Asymmetri- de allra flesta är inte helt symmetriska innan behandling men blir mer uppmärksam på asymmetrier först efter behandlingen. Viktigt att din behandlare uppmärksammar dig på detta i samband med behandlingen samt tar före och efter bilder för dokumntation. Utgångsläget är avgörande för slutresultatet. Beroende på hur trådarna placeras och dras skapas olika lyftkrafter och en nogrann planering av de sk vektorerna (dragande krafterna som trådarna skapar) blir resultatet olika.
  • ”Dimples”- indragningar och ojämnheter kan skapas om trådarna inte placeras helt rätt och/ eller de dras för hårt. Här är även patientselektionen viktig. Om man är “för tunn” och har avsaknad av volym eller överskottshud är det lättare att få dessa ojämnheter och indragningar.
  • Smärta- låggradig till måttlig ömhet obehag inte ovanligt. Sitter oftast i 2-4(-6) veckor.
  • Huvudvärk- förekommer efter behandlingen bla då man fäster övre delen av hullingarna i från övre delen av ögonbrynet mot Galean som är en fascia upp till i skalpen.
  • Migration- trådarna kan flytta på sig. Detta beror ofta på att hullingarna, som avser att fästa i vävnaden, tar skada och då kan tråden ändra läge.

Eftervård

•Inget smink eller krämer på 24 h på grund av infektionsrisk.

•Undvik att röra området på 24h på grund av infektionsrisk.

•Inga mössor, halsdukar eller annat som ligger mot behandlingsområdet 24h på grund av infektionsrisk.

•Undvik kraftig mimik i området i 1 vecka och använd med fördel botox innan för att trådarna skall kunna sitta kvar där de först placerades.

•Undvik träning helt i 1 vecka. Promenader går fint.

•Sov med högt under huvudkudden första dygnen för att minska risken för svullnad samt undvik om det går att somna på ansiktet i 1 vecka.

•Undvik skrubbning, rakning och kemisk peeling 1a veckan efter behandling.

•Ingen massage i behandlingsområdet på 4 veckor.

•Ingen ultraljudsbehandling, laser eller IPL i området i 4-6 månader.

Pris

Varierar beroende på behandlare, erfarenhet, vilka trådar som används samt vilken teknik. Priserna ligger mellan ca 3000-6000kr.

Hållbarhet

Effekten varierar beroende på utförandet, mängden trådar och kvalité på trådarna. Reslutaten sitter generellt mellan 9-18 månader. Ett varumärke som har en patenterad gjuten struktur heter MINT och har en kraftig lyftkapacitet samt god hållbar effekt över tid.

Skriv ett svar

Your email address will not be published.

Senaste av Blog

Don't Miss