Förebyggande

1 min läsning

Förebyggande

Minusrelateradesidor

Hur kan jag hindra det från att sprida sig?

Det bästa sättet att undvika att få blötdjur är att följa goda hygienvanor. Kom ihåg att viruset bara lever i huden och när skadorna är borta är viruset borta och du kan inte sprida viruset till andra.

Tvätta händerna

Det finns sätt att förhindra spridning av blötdjur contagiosum. Det bästa sättet är att följa goda hygienvanor (renlighet). Att hålla händerna rena är det bästa sättet att undvika blötdjursinfektion, liksom många andra infektioner. Handtvätt avlägsnar bakterier som kan ha hämtats från andra människor eller från ytor som har bakterier på dem. Se handtvättplatsen för mer information.

Det är viktigt att inte röra, plocka eller repa huden som har skador, som inte bara omfattar din egen hud utan även någon annans.

också.

Håll blötdjursskador täckta

Det är viktigt att hålla området med blötdjursskador ren och täckt med kläder eller ett bandage så att andra inte rör skadorna och blir smittade. Kom ihåg att hålla den drabbade huden ren och torr.

Varje gång det inte finns någon risk för att andra kommer i kontakt med din hud, till exempel på natten när du sover, avslöja skadorna för att hjälpa till att hålla din hud frisk.

Här är ett exempel på två typer av vattentäta bandage som du kan hitta i din lokala apotek. Bild med tillstånd Edie Lederman, MD, Riktlinjer.

Var försiktig under sportaktiviteter

Dela inte handdukar, kläder eller andra personliga föremål.

Personer med blötdjur bör inte delta i kontaktsporter som brottning, basket och fotboll om inte alla skador kan täckas av kläder eller bandage.

Aktiviteter som använder delad utrustning som hjälmar, basebollhandskar och bollar bör också undvikas om inte alla skador kan täckas.

Simning bör också undvikas om inte alla skador kan täckas av vattentäta bandage. Personliga föremål som handdukar, skyddsglasögon och baddräkter ska inte delas. Andra föremål och utrustning som sparkbrädor och vattenleksaker bör endast användas när alla skador är täckta av kläder eller vattentäta bandage.

Andra sätt att undvika att dela din infektion

Raka inte eller ha elektrolys på områden med skador.

Dela inte personliga saker som otvättade kläder, hårborstar, armbandsur och bartvål med andra.

Om du har skador på eller nära penis, vulva, vagina eller anus, undvik sexuella aktiviteter tills du ser en vårdgivare.

Senaste av Blog