Föräldrar

2 min läsning

Föräldrar

Minus

Hjälp ditt barn få kontroll över astma

Här är en lättläst guide för föräldrar till barn med astma. Guiden ger föräldrar och vårdgivare den information de behöver för att förbättra sina barns livskvalitet.

Få guidenpdf ikonen

[PDF — 1.2 MB]

Astma är en sjukdom som påverkar lungorna. Det är en av de vanligaste långsiktiga sjukdomarna hos barn. Astma orsakar upprepade episoder av väsande andning, andfåddhet, täthet i bröstet och nattetid eller tidig morgon hosta. Om ditt barn har astma, han eller hon har det hela tiden, men han eller hon kommer att få astmaattacker endast när något stör hans eller hennes lungor.

I de flesta fall vet vi inte vad som orsakar astma, och vi vet inte hur vi ska bota den.

Astma kan kontrolleras genom att känna till varningssignalerna för en attack, hålla sig borta från saker som utlöser en attack och efter råd av en läkare eller annan sjukvårdspersonal.

En astmaattack kan inträffa när någon med astma utsätts för saker i miljön, såsom dammkvalster och tobaksrök. Dessa kallas astmautlösare.

Resurser för föräldrar

vet hur man använder din astma Inhaler

Riktlinjer National Astma Control Program skapade denna uppsättning videor för att hjälpa barn med astma och deras familjer och vårdgivare att lära sig att använda en astmainhalator. Barnen i dessa videor har astma. Se dem visa vilka tekniker de använder för att ta sin medicin. Detta hjälper dem att kontrollera sin astma.

Allergi och astma Network, Mödrar av astmatiker

Denna webbplats ger dig information om att leva med allergier och astma.

American Academy of Allergy Astma & Immunology

Om du tror att ditt barn kan ha astma, är det första steget att prata med en läkare.

American Lung Association

Denna webbplats ger dig information om astma och barn.

National Heart, Lung, och Blood Institute

Denna checklista, Hur Astma-Vänlig Är Din barnomsorg Inställning? , kan hjälpa dig att identifiera en hälsosam barnomsorgsinställning för ditt barn med astma . Den finns på engelskaoch den spanskaexterna ikonen.

U.S. Environmental Protection AgencyExtern ikon

U.S. Environmental Protection Agency informerar människor om miljön och utvecklar och upprätthåller regler för att skydda miljön. Dess uppgift är att skydda människors hälsa och miljön. Här hittar du användbar information om hur du kan kontrollera astmautlösare hemma.

  • Attack Astma. Läs mer.

    Visste du att saker i badet, filtar eller uppstoppade djur kan utlösa en astmaattack? Ta reda på hur du kan minska vanliga astmautlösare i ditt hem. Gå till avsnittet För barn att ladda ner en rolig häfte med spel som kan hjälpa ditt barn att lära sig om astma.

För att hjälpa ditt barn att lära sig om astma, besök, Kids.

Senaste av Blog