Diagnostiska verktyg för muskeldystrofi

2020-02-29
1 min läsning

Diagnostiska verktyg för muskeldystrofi

Minus

Varför diagnostiska verktyg är viktiga

Riktlinjer stöder tidig identifiering och utvärdering av motorisk utveckling hos barn. Motorisk utveckling är hur ett barns hjärna och muskler kan flytta delar av kroppen som armar, fingrar, ben och huvud, och att arbeta tillsammans så att barnet kan ta sig runt, såsom promenader, löpning och klättring.

Tidig screening och identifiering kan minska den ”diagnostiska odyssé” som familjer med barn med motorförseningar kan möta eftersom de tillbringar år med att besöka olika läkare och genomgår många tester för att få en korrekt diagnos. Tidig screening möjliggör en snabbare remiss till en specialist och tidig identifiering kan innebära snabbare tillgång till tidiga interventionsprogram eller specialutbildningsresurser.

Riktlinjer har samarbetat med partners för att utforma dessa diagnosverktyg för familjer och vårdpersonal.

Webbaserat verktyg för familjer

Fysisk utveckling Förseningar: Vad man ska leta efterFöräldrar vet sitt barn bäst. Denna online-frågesport är för föräldrar som är oroade över den fysiska utvecklingen av sitt barn. Föräldrar kan identifiera ”röda flaggor” de ser när deras barn står, går, klättrar trappor, håller leksaker och andra aktiviteter. Frågesporten hjälper också föräldrar att förbereda sig för att prata med sitt barns läkare.

Läs mer om det nya verktyget >>

Webbaserat verktyg för hälsovårdspersonal

Child MuskelsvaghetDetta webbaserade verktyg kan hjälpa läkare, terapeuter och andra specialister att diagnostisera barn muskelsvaghet. Detta verktyg kan minska tiden mellan initiala tecken och första diagnos, och förbättra tidig intervention och tillgång till vård.

Länkar till andra webbplatser

Lär dig skyltarna. Agera tidigt. Milstolpar Tracker App

Bright Futures Program(American Academy of Pediatrics)

Senaste av Blog

Don't Miss

Williams syndrom – en genetisk sjukdom som leder till utvecklingsstörning

Williams syndrom Williams syndrom (WS) är en sällsynt genetisk störning