Botox i Göteborg – Bästa klinikerna med professionella behandlare

Behandling med botox på Göteborgs främsta estetiska kliniker

Behandling med botulinumtoxin (Botox ®, Vistabel ®, Dysport ®, Azzalure ®) har idag blivit mycket vanligt och i Göteborg finns hundratals aktörer som erbjuder behandling med botulinumtoxin. Bland de som erbjuder behandling återfinns läkare, tandläkare, sjuksköterskor och annan legitimerad vårdpersonal. Tyvärr erbjuds även behandling med Botox, Vistabel, Dysport och Azzalure av lekmän utan legitimation och medicinsk kunskap. Det är viktigt att behandlingen utförs av professionell och legitimerad sjukvårdspersonal. Utöver den medicinska kompetensen är det viktigt att behandlaren är erfaren, intresserad och estetiskt talangfull. Du har rätt att få säker behandling, estetiskt bra resultat, rådgivning och uppföljning vid behov. På fillify får du vägledning när du letar efter behandlare i Göteborg. Vi presenterar behandlare som vi vet arbetar långsiktigt, ansvarsfullt och med estetisk talang.

Vad är botulinumtoxin (Botox)?

Mer: Vad är botolinumtoxin (Botox, Vistabel, Dysport och Azzalure)?

Botox har blivit närmast synonymt med behandling mot rynkor. Botox är dock ett produktnamn som ägs av företaget Allergan. Ämnet i produkten heter botulinumtoxin och är ett nervgift. Detta nervgift kan användas för att behandla rynkor. Det finns fler produkter med samma effekt, nämligen Vistabel ®, Dysport ® och Azzalure ®.

I huden finns muskler som kan dra i huden, vilket yttrar sig som rynkor och hudveck. Detta blir mer uttalat med åldern. Ju äldre vi blir desto mer uttalade blir rynkor i ansikte och annorstädes. På yngre personer blir rynkor med framträdande under perioder av stress och sömnbrist. Botox är en kosmetisk behandling som gör att musklerna i huden inte kan dra ihop sig, och detta mjukar upp huden, varvid rynkor, linjer och hudveck försvinner. Effekten av behandlingen kommer redan inom ett par dagar och kvarstår i cirka tre månader.

För att få ett bra behandlingsresultat är det viktigt att behandlaren är skicklig, erfaren, medicinskt utbildad och certifierad. Risken för att du blir missnöjd, alternativt får komplikationer, är direkt avhängig av vem som behandlar dig. I Göteborg finns en lång rad seriösa aktörer som arbetar professionellt med estetiska behandlingar.

Botox i Göteborg

För att du skall bli nöjd med behandlingsresultat måste injektionen anpassas efter din anatomi, din hudkvalitet och dina önskemål. I Göteborg finns behandlare som har många års erfarenhet av behandling med botulinumtoxin (Botox ®, Vistabel ®, Dysport ®, Azzalure ®)

Behandlingen måste anpassas efter din anatomi, din hudkvalitet och dina önskemål.

Exempel på rynkor som behandlas med botulinumtoxin:

 • “Argrynkan” mellan ögonbrynen
 • Tvärgående rynkor i pannen
 • Kråksparkar i ögonvinklarna.
 • Kaninlinjer vid näsvingarna
 • Vertikala linjer ovanför och under läpparna

Med botulinumtoxin (Botox ®, Vistabel ®, Dysport ®, Azzalure ®) kan man åstadkomma många estetiska förbättringar. De aktörer vi rekommenderar i Göteborg är alla erfarna, skickliga och legitimerade, vilket ger dig alla förutsättningar för ett bra behandlingsresultat.

I Göteborg finns flera behandlare som är nationellt erkända. Vi rekommenderar endast behandlare som är legitimerad sjukvårdspersonal och där det finns erfaren specialistläkare på kliniken. Estetiska injektioner är ingen lek. Du bör inte tillåta att lekmän utför dessa behandlingar på dig.

I Göteborg rekommenderar vi RAWSH och Carls Estetique för behandling med botulinumtoxin, fillers och andra estetiska behandlingar.

Idag har marknaden för estetiska injektioner vuxit mycket och det gör att allt fler aktörer erbjuder dessa behandlingar. Ett mycket stort antal aktörer erbjuder dessa behandlingar utan större engagemang. Även om behandlaren är legitimerad inom sjukvården så kan behandlarens kompetens, erfarenhet och estetiska talang vara otillfredsställande. Det är ditt ansvar att inte låta oerfarna behandlare ge dig injektioner. Du bör undersöka vem din behandlare är innan du påbörjar behandlingar.

Det är ett vanligt misstag bland oerfarna behandlare att överbehandla med botulinumtoxin (Botox ®, Vistabel ®, Dysport ®, Azzalure ®). Det innebär att man ger en större injektion än vad som är estetiskt optimalt. I många fall erhålls det bästa resultatet när man är återhållssam och använder små mängder botulinumtoxin (Botox ®, Vistabel ®, Dysport ®, Azzalure ®). Det blir dessutom billigare för dig som kund. Att eftersträva ett naturligt resultat är önskvärt.

När kan jag få botulinumtoxin (Botox) i Göteborg?

Använd formuläret här nedan för att boka en tid redan idag hos RAWSH eller Carls Estetique i Göteborg.

Vem behandlar mig?

På RAWSH och Carls Estetique får du behandling av legitimerad vårdpersonal med erfarenhet, utbildning och estetisk talang. All personal håller hög kvalitet och har erhållit all erforderlig utbildning och fortbildning. RAWSH och Carls Estetique är välrenommerade i Göteborg.

Är produkterna säkra? Är Botox farligt?

Marknaden för estetiska behandlingar och preparat har kritiserats flitigt. På RAWSH och Carls Estetique i Göteborg garanteras att alla produkter är original. RAWSH och Carls Estetique är samarbetspartners till både Galderma och Allergan som tillverkar dessa läkemedel. Alla produkter som används är godkända för användningen som görs på klinikerna i Göteborg.

Hur lång tid tar behandlingen?

Kliniken i Göteborg kräver cirka 20 minuter för behandlingen. På RAWSH och Carls Estetique genomförs behandlingen i privata och bekväma behandlingsrum där fokus är på dig. När behandlingen är klar kan du återgå till dina vardagssysslor omedelbart.

Hur länge varar effekten av botox?

Resultaten kommer inom ett par dagar och är tydliga efter ca 7 dagar. Effekten varar i 90 till 120 dagar.

Hur mycket kostar botox i Göteborg?

Prisuppgifter för klinikerna i Göteborg framgår av deras sidor här på Fillify. Du bestämmer hur mycket du vill behandla (antal områden) och det slutgiltiga priset är avhängigt av hur många milliliter du injicerar. Typiska priser är som följer:

 • 1 område: 1500 sek.
 • 2 områden: 2500 sek.
 • 3 områden: 3000 sek.
 • 4 områden: 3500 sek.

Priset på Botox ®, Vistabel ®, Dysport ®, Azzalure ® i Göteborg är i nivå med snittet i landet.

Säkerhet vid behandling med botulinumtoxin (Botox)

Botulinumtoxin (Botox ®, Vistabel ®, Dysport ®, Azzalure ®) är ett av världens mest beprövade läkemedel. Det vetenskapliga underlaget för användning av dessa substanser är mycket robust. Det innebär att behandling med botulinumtoxin (Botox ®, Vistabel ®, Dysport ®, Azzalure ®) anses vara säker, förutsatt att behandlingen ges av professionella.

Botulinumtoxin (Botox ®, Vistabel ®, Dysport ®, Azzalure ®) är godkänt för behandling av en rad medicinska tillstånd och både amerikanska (FDA), europeiska (EMEA) och svenska (TLV) läkemedelsverket har godkänt botulinumtoxin för flera medicinska indikationer. Numera är faktiskt botulinumtoxin godkänt av FDA för behandling av rynkor.

För att få optimalt behandlingsresultat, både estetiskt och medicinskt, måste behandlaren vara uppmärksam på detaljer, tekniskt skicklig, erfaren och ha en känsla för estetik.

Hur länge varar effekten av Botox?

Verkningstiden för botulinumtoxin (Botox ®, Vistabel ®, Dysport ®, Azzalure ®) för behandling av ansiktslinjer och rynkor är ungefär tre månader. Första gången du får behandling bör man vara mer återhållssam. Börja försiktigt och utvärdera vilken effekt botulinumtoxin (Botox) har på just dig. Du kan öka dosen och behandla fler områden andra eller tredje gången.

Vilka behandlingar finns i Göteborg?

Utöver botulinumtoxin (Botox ®, Vistabel ®, Dysport ®, Azzalure ®) finns andra metoder för att korrigera ansiktslinjer och rynkor. För dig som vill få dessa behandlingar finns följande alternativ:

 • Mjuka upp och slappna av med botulinumtoxin (Botox ®, Vistabel ®, Dysport ®, Azzalure ®).
 • Fyll på med fillers. Fillers är naturliga ämnen som sprutas in i huden för att fylla upp och öka volymen i områden där det behövs mer vävnad. Man kan använda fillers i djupa linjer och rynkor. Vanliga läkemedel är Restylane®, Juvederm®, Voluma, Belotero®, Sculptra®, Radiesse®.
 • Fyll på med fett. Man kan transplantera ditt eget fett och fylla ut linjer.
 • Justera hudton och konsistens och återfå en glans med laser- och ljusmetoder, kemisk skalning eller dermabrasion

Förberedelser inför behandling med botulinumtoxin (Botox) i Göteborg

Inför din behandling med botulinumtoxin (Botox) bör du säkerställa följande:

 • Använd inte antiinflammatoriska läkemedel av typen NSAID på 5 dagar innan behandlingen. NSAID inkluderar Magnecyl, Bamyl, Trombyl, Treo, Ipren, Iprensa. Om du använder NSAID pga sjukdom kan du kontakta läkaren på de kliniker vi rekommenderar i Göteborg, så tar de din unika situation i beaktning. NSAID ökar blödningen och därmed risken för blåmärken.
 • Kliniker i Göteborg utför behandlingen på ca 20 minuter. Denna tid krävs för att genomföra en noggrann behandling. Du kan återgå till livet och arbetet direkt efter behandlingen.
 • Effekten av Botox kommer inom 2 till 3 dagar och full effekt ses efter 7 dagar. Effekten sitter kvar i 3 månader.

Alla kliniker som vi rekommenderar i Göteborg har nödvändig utrustning på plats, utöver utrustningen som berör själva injektionsbehandlingen. Det innebär att det finns förberedelser för att behandla allergiska reaktioner och andra förväntade komplikationer. Observera att vi rekommenderar endast behandlar i Göteborg som vi vet utför behandlingen professionellt och säkert.

Botox mot migrän

De kliniker vi rekommenderar i Göteborg kan även ge dig behandling med botulinumtoxin (Botox) mot migrän. Faktum är att behandling av rynkor i pannan och ansiktet ofta leder till förbättring av migrän. Många patienter rapporterar att behandling med botulinumtoxin (Botox) resulterat i fullständig bot av deras migrän. Detta har också undersökts i klinisks studier och numera godkänner FDA botulinumtoxin (Botox) för behandling av migrän.

Hyperhidros – botulinumtoxin för överdriven svettning

De kliniker vi rekommenderar i Göteborg kan även ge dig behandling med botulinumtoxin (Botox) mot överdriven svettning (hyperhidros). Svettkörtlar tillverkar nämligen mindre svett om de behandlas med botulinumtoxin (Botox) mot migrän. Detta inkluderar behandling av handflator, fötter, underarmar, m fl. Man svettas mindre, alternativt så slutar man svettas helt under ett par månader.

Slutligen rekommenderar vi dig att alltid prata med en kunnig och erfaren behandlare. Estetiska behandlingar måste vara lika unika som individerna som erhåller dem. Det är därför viktigt att etablera en bra relation till din behandlare. Tydlig och öppen kommunikation är nyckeln till ett lyckat behandlingsresultat. Därutöver är det viktigt att du vet vem behandlare är och att den har alla befogenheter och erfarenhet som krävs för att ge dig behandlingen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.