Belotero vs Juvederm: jämför två olika fillers

2019-12-05
6 min läsning

Hur Belotero Stack upp mot Juvederm som en kosmetisk fyllmedel?

Snabba fakta

  • Ungefär

Belotero och Juvederm är båda kosmetiska fyllmedel som används för att förbättra utseendet på rynkor och återställa ansiktskonturer för ett mer ungdomligt utseende.
Båda är injicerbara dermala fyllmedel med en hyaluronsyrabas.
Belotero och Juvederm produkter används oftast i ansiktet, inklusive kinderna, runt ögonen, näsan och munnen och på läpparna.
Förfarandet för båda produkterna kan ta allt från 15 till 60 minuter.
Säkerhet

Juvederm godkändes av Food and Drug Administration (FDA) 2006.
Belotero godkändes av FDA 2011.
Både Belotero och Juvederm kan orsaka biverkningar såsom rodnad, svullnad och blåmärken.
Bekvämlighet

Behandling med Juvederm och Belotero utförs på kontoret av en utbildad professionell.
Du kan hitta en specialist som är utbildad i användningen av dessa produkter på Beloteros och Juvederms webbplatser.
De flesta människor kan återgå till normala aktiviteter omedelbart efter behandlingen.
Kostnad

År 2017 var den genomsnittliga kostnaden för hyaluronsyrabaserade fyllmedel, inklusive Belotero och Juvederm, $651.
Effekt

Hyaluronsyrafillers är tillfälliga, och din kropp absorberar gradvis fyllmedlet.
Resultaten är omedelbara och varar från sex månader till två år, beroende på produkt.
Översikt
Belotero och Juvederm är båda injicerbara dermala fyllmedel med en hyaluronsyrabas som används för att skapa ett mer ungdomligt utseende. Även om det är mycket lika, finns det några viktiga skillnader mellan de två, som vi kommer att täcka i den här artikeln.

Jämföra Belotero och Juvederm
Belotero
Även om Belotero och Juvederm är båda hudfyllmedel, Beloteros lägre densitet gör det till ett bättre alternativ för att fylla mycket finare linjer och rynkor än Juvederm.

Produktsortimentet Belotero innehåller formuleringar med varierande konsistens för behandling av mycket fina linjer till djupa veck, samt för att utföra ansiktskonturering, läppförstoring och kindbensförstoring.

Före proceduren kan läkaren kartlägga injektionsställena på ansiktet eller läpparna med en penna. Belotero produkter innehåller nu lidokain (ett bedövningsmedel) för att göra dig bekvämare under och efter ingreppet. Om du är orolig för smärta kan din läkare först applicera ett bedövningsmedel på din hud.

Belotero injiceras sedan ytligt i huden, och högre upp i dermis än Juvederm skulle vara, med en fin nål. När din läkare injicerar gelén masserar de försiktigt området för att sprida produkten för önskad effekt. Antalet injektioner och produkter som används beror på vad du har gjort och omfattningen av reparationen eller förbättringen som önskas.

Om du har dina läppar förstorade, görs en serie små injektioner antingen längs vermilion gränsen, som är linjen av dina läppar, eller in i dina läppar, beroende på önskat resultat.

Du kommer att se resultat omedelbart efter behandlingen. Resultaten varar cirka 6 till 12 månader, beroende på vilken Belotero-produkt som används.

Juvederm
Juvederm, som Belotero, är ett hyaluronsyrabaserat dermalt fyllmedel. Juvederm produktlinje innehåller också olika formuleringar och densiteter som kan användas för att behandla flera områden.

Juvederm injiceras djupare i huden än Belotero och verkar fungera bättre på djupare och svårare rynkor och veck. Det kan också användas för att lägga till volym under huden för att öka storleken på dina kinder för mer uttalade kindben. Några av produkterna i Juvederm-linjen kan också användas för icke-kirurgisk läppförstoring.

Stegen i de olika Juvederm-förfarandena är desamma som Belotero. Den enda skillnaden är hur djupt fyllmedlet injiceras i huden. Juvederm injiceras i djupare hudlager, i motsats till högre i dermis.

Behandlingen börjar med att läkaren kartlägger injektionsställena med hjälp av en penna och sedan injicerar små mängder av fyllmedlet över behandlingsområdet. Läkaren masserar sedan försiktigt området för att sprida gelén för önskat utseende. Mängden produkt och antal injektioner beror på vilket område som behandlas och hur stor förbättring som önskas.

Du kommer att se resultaten omedelbart efter Juvederm-behandlingen och resultaten varar upp till ett till två år.

Jämföra resultat
Både Belotero och Juvederm ger omedelbara resultat, och var och en kan kräva en touch up efter initial behandling för att uppnå önskat resultat. Den viktigaste skillnaden är hur länge resultaten varar.

Belotero
Baserat på kliniska bevis kan Beloteros resultat variera från 6 till 12 månader, beroende på vilken produkt som används.

Belotero Balance och Belotero Basic, för subtila till måttliga linjer och läppförstoring, kan vara upp till 6 månadsStrusted Source.
Belotero Soft, för fina linjer och läppförstoring, varar upp till ett år.
Belotero Intense, för djupa och svåra linjer och läppvolym, varar upp till ett år.
Belotero Volume, för att återställa volymen till kinderna och templen, varar upp till 18 månader.

Juvederm
Baserat på kliniska studier ger Juvederm längre resultat än Belotero, som varar upp till två år, beroende på vilken Juvederm produkt som används:

Juvederm Ultra XC och Juvederm Volbella XC, för läppar, varar upp till ett år.
Juvederm XC, för måttliga till svåra linjer och rynkor, varar upp till ett år.
Juvederm Vollure XC, för måttliga till svåra rynkor och veck, varar upp till 18 månader.
Juvederm Voluma XC, för att lyfta och konturera kinderna, varar upp till två år.
Resultaten kan variera per person och beror på mängden fyllmedel som används.

Vem är en bra kandidat?
Det är inte känt hur antingen Belotero eller Juvederm kommer att arbeta med kvinnor som är gravida eller ammar, eller på personer under 18 år.

Vem är Belotero rätt för?
Belotero är säkert för de flesta. Personer med allvarliga eller multipla allergier, en historia av anafylaxi eller allergier mot grampositiva bakteriella proteiner bör dock inte ha denna behandling.

Vem är Juvederm rätt för?
Juvederm är säkert för de flesta. Men de med en historia av allvarliga allergiska reaktioner eller anafylaxi, eller allergi mot lidokain eller de proteiner som används i Juvederm, bör undvika det. Det rekommenderas inte heller för personer med en historia av ovanliga eller överdriven ärrbildning eller hudpigmenteringsstörningar.

Jämföra kostnader
Belotero och Juvederm är kosmetiska procedurer och kommer sannolikt inte att omfattas av din sjukförsäkringsplan.

Enligt en 2017 undersökning av American Society for Astetisk Plastic Surgery är den genomsnittliga kostnaden för hyaluronsyra fyllmedel, inklusive Belotero och Juvederm, $651 per behandling. Detta är den avgift som läkaren tar ut och inkluderar inte kostnader för andra mediciner du kan behöva, till exempel ett bedövningsmedel.

Priset på behandlingen varierar beroende på mängden produkt och antal behandlingssessioner som behövs för att uppnå önskat resultat. Erfarenheten och skickligheten hos specialisten och den geografiska platsen påverkar också priset.

Juvederm har ett lojalitetsprogram genom vilket medlemmar kan tjäna poäng för att spara pengar på framtida inköp och behandlingar. Vissa kosmetiska kirurgiska kliniker erbjuder också rabatter och incitament från tid till annan.

Jämföra biverkningarna
Belotero biverkningar
Som med alla injektioner kan Belotero orsaka mindre biverkningar på injektionsstället. Vanliga biverkningar inkluderar:

blåmärken
mild irritation
rodnad
svullnad
klåda
ömhet
missfärgning
knölar
Sällsynta biverkningar i kliniska prövningar inkluderade:

huvudvärk
läpp domningar
läpptorrhet
svullnad av nässidan
måttliga munsår
Vanliga och sällsynta biverkningar försvinner vanligen på egen hand inom några dagar. Tala med din läkare om något av dessa symtom varar längre än sju dagar.

Juvederm biverkningar
De vanligaste rapporterade biverkningarna av Juvederm i kliniska prövningar förekommer på injektionsstället och inkluderar:

rodnad
blåmärken
smärta
svullnad
ömhet
klåda
fasthet
missfärgning
klumpar eller stötar
Dessa biverkningar varierar vanligtvis från mild till måttlig, beroende på vilken Juvederm produkt som användes och var. De flesta löser sig inom två till fyra veckor.

Många av de biverkningar som uppkom i kliniska prövningar sågs oftare hos personer som fick en stor mängd av produkten och hos äldre personer.

Comparison chart

BeloteroJuvederm
Procedure typeInjectionsInjections
Average cost$651 per treatment (2017)$651 per treatment (2017)
Common side effectsRedness, itching, swelling, bruising, pain, tendernessRedness, itching, swelling, bruising, pain, tenderness, lumps/bumps, firmness
Duration of side effectsIn general, less than 7 days. Some people may experience side effects that last longer.In general, 14 to 30 days. Some people may experience side effects that last longer.
ResultsImmediate, lasting 6 to 12 months depending on productImmediate, lasting up to 1 to 2 years depending on product
Recovery timeNone, but you should avoid strenuous exercise, exposure to extensive sun or heat, and alcohol for 24 hours.None, but you should limit strenuous exercise, exposure to extensive sun or heat, and alcohol for 24 hours.

Skriv ett svar

Your email address will not be published.

Senaste av Blog

Don't Miss