Barnen

2020-02-29
2 min läsning

Barn

Minus

Vill du lära dig om astma? Här är några roliga fakta och några spel och läraktiviteter som är roliga och lätta att göra hemma eller i klassrummet, oavsett om du är barn, barnomsorg, förälder eller lärare.

Astma — Få fakta!
I denna podcast för barn talar Kidtastics om grundläggande astma fakta .
Lyssna på denna podcast… (1:45)

Astma Snabba fakta för barn[PDF — 2.15 MB]

Låt inte Astma hålla dig ur spelet

I denna podcast, kidtastics talar om hur man håller sig aktiv om du har astma. Lyssna på denna podcast… (3:26)

AirNow Webbplats

Miljontals människor bor i områden där luftföroreningar kan orsaka allvarliga hälsoproblem. Den amerikanska Environmental Protection Agency webbplats ger dig tillgång till nationella luftkvalitetsprognoser och luftkvalitetsförhållanden, och länkar till mer detaljerade statliga och lokala luftkvalitetsplatser.

  • AirNow Föroreningar ”Studenter”Denna webbplats för barn i årskurs 6 till 8 ger dig information om luftföroreningar. Klicka på ”Smog City 2” för att se hur enskilda val, miljöfaktorer och markanvändning bidrar till luftföroreningar.
  • AirNow Kid’s AirThe Air Quality Index för Kids sida för barn, i åldern 7 till 10 år, visar barn hur man modererar sin aktivitet för att spela utomhus på ett säkert sätt när luftföroreningsnivåerna är höga. På sidan Clean Air for Kids för barn, i åldrarna 5 till 6 år, visas när luften är ren och det är bra att spela utomhus och när du ska stanna inne för att spela.

Dusty the Astma Guldfisk och hans Astma utlöser Funbook[PDF — 1,29 MB]

Den amerikanska Environmental Protection Agency erbjuder dig detta barns häfte av roliga aktiviteter för att hjälpa föräldrar och barn att lära sig mer om astma utlöser. Den finns på engelska[PDF — 1,29 MB] och den spanska[PDF — 1,42 MB] .

Just for Kids

Denna Just for Kids sida från American Academy of Allergy Astma och Immunology erbjuder massor av roliga aktiviteter som hjälper dig att lära dig om att hantera dina allergier och astma.

Kids.gov

Kids.gov webbplats länkar till myndigheter, skolor och utbildningsorganisationer. Du kan söka denna webbplats för att lära dig om astma grunderna.

NIEHS Kids’ Pages

National Institute of Environmental Health Sciences webbplats ger information om astma och hur man kontrollerar miljöutlösare.

Quest for Code® Astma Game

The Starlight Children’s Foundation äventyrsspel hjälper barn och tonåringar i åldern 7 till 15 år, lära sig att hantera sin astma.

Videor

vet hur man använder din astma Inhaler

Riktlinjer National Astma Control Program skapade denna uppsättning videor för att hjälpa barn med astma och deras familjer och vårdgivare att lära sig att använda en astmainhalator. Barnen i dessa videor har astma. Se dem visa vilka tekniker de använder för att ta sin medicin. Detta hjälper dem att kontrollera sin astma.

Barnastma

Källa: Utvecklad av DC Department of Health. ©2004. I
den här videon diskuteras hur du kan hantera astma för att förhindra attacker eller minska de totala hälsoeffekterna av denna sjukdom .

Titta på den här videon… (9:28)

Senaste av Blog

Don't Miss

Astma – symtom, orsaker, diagnos, behandling, utredning

Allt om AstmaAstma är en vanlig sjukdom som drabbar miljontals