Alkohol och graviditet Frågor och svar

5 min läsning

Alkohol och graviditet Frågor och svar

Minus

Q: Jag fick precis reda på att jag är gravid. Jag har slutat dricka nu, men jag drack under de första veckorna av min graviditet, innan jag visste att jag var gravid. Vad ska jag göra nu?

A:Det viktigaste är att du helt har slutat dricka efter att ha läst din graviditet. Det är aldrig för sent att sluta dricka. Eftersom hjärntillväxt sker under graviditeten, ju tidigare du slutar dricka desto säkrare blir det för dig och ditt barn.

Om du drack alkohol medan du var gravid, tala med ditt barns vårdgivare så snart som möjligt och dela dina bekymmer. Se till att du får regelbundna prenatal kontroller.

Q. Vad är en ”drink”? Vad händer om jag bara dricker öl eller vinkylare?

A:Att dricka någon typ av alkohol kan påverka ditt barns tillväxt och utveckling och orsaka FASD. Detta inkluderar alla viner, öl och blandade drycker. En standarddryck definieras som. 60 gram ren alkohol. Detta motsvarar en 12-uns öl eller vinkylare, ett 5-uns glas vin, eller 1. 5 uns 80 destillerad sprit (hård sprit). Vissa drycker, som blandade alkoholhaltiga drycker eller maltsprit, kan ha mer alkohol i sig än en 12-uns öl. Det finns ingen säker typ av alkohol. Om du har några frågor om din alkoholanvändning och dess risker för din hälsa, kontakta din vårdgivare. Du kan också besöka Riktlinjer:s webbplats om alkohol.

Gå till sidan Information for Women för en bild av olika typer av drycker i standardstorlek och mängden alkohol de innehåller.

Q: Är det okej att dricka lite eller vid vissa tillfällen under graviditeten?

A:Det finns ingen känd säker mängd alkohol under graviditeten eller när du försöker bli gravid. Det finns också ingen säker tid att dricka när du är gravid. Alkohol kan orsaka problem för ditt barn under hela graviditeten, även innan du vet att du är gravid.

FASD kan förebyggas om en kvinna inte dricker alkohol under graviditeten.

Fråga: Jag drack vin under min senaste graviditet och min baby blev bra. Varför ska jag inte dricka igen under denna graviditet?

A:Varje graviditet är annorlunda. Att dricka alkohol kan påverka ett barn mer än ett annat. Du kan ha ett barn som är född frisk och ett annat barn som föds med problem.

Fråga: Om jag drack när jag var gravid, betyder det att min baby kommer att ha en FASD?

S:Om du drack någon mängd alkohol medan du var gravid, prata med ditt barns vårdgivare så snart som möjligt och dela dina bekymmer.

Du kanske inte vet direkt om ditt barn har påverkats. FASD inkluderar en rad fysiska och intellektuella funktionshinder som inte alltid är lätta att identifiera när ett barn är nyfödd. Vissa av dessa effekter kanske inte är kända förrän ditt barn är i skolan.

Det finns inget botemedel mot FASD. Men att identifiera och ingripa med barn med dessa förhållanden så tidigt som möjligt kan hjälpa dem att nå sin fulla potential.

Fråga: Är det okej att dricka alkohol om jag försöker bli gravid?

en:Du kan vara gravid och inte vet det ännu. Du vet förmodligen inte att du är gravid i upp till 4 till 6 veckor. Detta innebär att du kan dricka och utsätta ditt barn för alkohol utan att betyda.

Alkoholanvändning under graviditeten kan också leda till missfall och dödfödsel.

Det bästa rådet är att sluta dricka alkohol när du börjar försöka bli gravid.

Q: Om en kvinna har en FASD, men dricker inte under graviditeten, kan hennes barn ha en FASD? Är fasDs ärftliga?

A:FASD är inte genetiska eller ärftliga. Om en kvinna dricker alkohol under graviditeten kan hennes barn födas med en FASD. Men om en kvinna har en FASD, kan hennes eget barn inte ha en FASD, om hon inte dricker alkohol under graviditeten.

Fråga: Kan en fars drickande skada barnet?

A:Hur alkohol påverkar manliga spermier studeras för närvarande. Oavsett effekterna visar sig vara, är de inte fostrets alkoholspektrumstörningar (FASD). FASD orsakas specifikt av moderns alkoholanvändning under graviditeten.

Faderns roll är dock viktig. Han kan hjälpa kvinnan att undvika att dricka alkohol under graviditeten. Han kan uppmuntra henne att avstå från alkohol genom att undvika sociala situationer som innebär att dricka. Han kan också hjälpa henne genom att undvika alkohol själv.

F: Jag har försökt sluta dricka förut, men jag kunde bara inte göra det. Var kan jag få hjälp? S

:Om du inte kan sluta dricka, kontakta din läkare, lokala Alkoholister Anonyma eller lokala alkoholbehandlingscenter.

Behavioral Health Treatment Services Locator
Externdrogmissbruk och Mental Health Services Administration (SAMHSA) har en behandlingsanläggning locator. Denna locator hjälper människor att hitta drog- och alkoholbehandlingsprogram i sitt område.

Anonyma Alkoholister (A. EN. )ExternaAnonyma
Alkoholister® är en gemenskap av män och kvinnor som delar sin erfarenhet, styrka och hopp med varandra att de kan lösa sitt gemensamma problem och hjälpa andra att återhämta sig från alkoholism. Hitta en A. EN. -programmetExternt nära dig.

F: Jag misstänker att mitt barn kan ha en FASD. Vad ska jag göra? S

:Om du tror att ditt barn kan ha en FASD,tala med ditt barns läkare och dela dina bekymmer. Vänta inte!

Om du eller läkaren tror att det kan vara ett problem, fråga läkaren om en remiss till en specialist (någon som känner till FASD), till exempel en utvecklingsbarnläkare, barnpsykolog eller klinisk genetiker. I vissa städer finns kliniker vars personal har särskild utbildning för att diagnostisera och behandla barn med FASD. För att hitta läkare och kliniker i ditt område besök National Resource DirectoryExtern från National Organization on Foster Alcohol Syndrome (NOFAS).

Samtidigt som du frågar läkaren om en remiss till en specialist, ring din stats eller territoriets tidiga interventionsprogram för att begära en gratis utvärdering för att ta reda på om ditt barn kan få tjänster för att hjälpa. Detta kallas ibland en utvärdering av barnsökningen. Du behöver inte vänta på en läkares remiss eller en medicinsk diagnos för att ringa detta samtal.

Var att ringa för en gratis utvärdering från staten beror på ditt barns ålder:

 • Om ditt barn är yngre än 3 år, Ring din stats eller territoriets tidiga interventionsprogram och säg: ”Jag har oro över mitt barns utveckling och jag skulle vilja ha mitt barn utvärderat för att ta reda på om han/hon är berättigad till tidig intervention. ”
  Hitta din stats tidiga ingripande kontaktinformation här.
  Läs mer om tidiga ingrepp”
 • Extern

 • Om ditt barn är 3 år eller äldre, kontakta ditt lokala offentliga skolsystem.
  Även om ditt barn inte är tillräckligt gammal för dagis eller inskrivna i en offentlig skola, ring din lokala grundskola eller styrelse utbildning och be att tala med någon som kan hjälpa dig att få ditt barn utvärderat.
  Läs mer om denna process”

Externa

 • Planering Graviditet
 • Hälsosam graviditet
 • Utvecklingsfunktionshinder
 • Födselfel
 • Alkohol och Folkhälsa
 • Riktlinjer National Center on fosterskador och utvecklingshinder

Senaste av Blog