11 saker du bör veta om fillers

2019-02-10
5 min läsning

Fylliga kinder, läppar och slät hy: Vissa människor har dem naturligt, medan andra kan få hjälp från läkare, sjuksköterskor eller andra certifierade yrkesgrupper med en behandlingsmetod som kallas fillers. De senaste injicerbara behandlingarna är väldigt tillgängliga, allt mer billiga, långvariga och utvecklade för subtilitet. De är också otroligt säkra, förutsatt att du har gjort dina läxor och går till en ansedd läkare, sköterska eller certifierad yrkesgrupp. Om du är nyfiken på fillers är klokt att känna till dessa faktorer innan du går vidare i planeringen.

 1. Fillers som baseras på hyaluronsyra är en av de vanligaste fillers metoderna. Fillers är inte samma som Botox (neurotoxin). Kollagen brukade vara ett vanligt fillers medel, men i dag består de flesta fillers, såsom Restylane och Juvéderm, hyaluronsyra. Tack vare sin förmåga att lagra fukt är hyaluronsyra ansvarig för att ge huden en plump, hydratiserad look. Det används topiskt för att återfuktas, men en kräm eller ett serum kan inte återställa den förlorade volymen endast injicerbara hyaluronsyraburken. När den injiceras kan den lägga till den naturliga plungningsinsatsen, eller fylla på din kropps naturliga produktion av hyaluronsyra, vilket minskar när du ålder.
 2. En injektion kan göra huden ser snabbare ut och mjukare i flera månader, och kanske längre.
  En av anledningarna till att injicerbara hyaluronsyrabaserade hudfyllmedel blir allt populärare är deras förmåga att öka volymen och minska rynkorna med ett enda besök hos läkaren. Resultatet ligger normalt i tre till sex månader beroende på injektionsplatsen. Forskning tyder på att HA-injektioner kan stimulera kollagenproduktion, vilket leder till friskare hud på lång sikt.
 1. Bra fyllmedel är osynlig.
  Ördupp och anda läppar är ett surefire tecken på fyllmedel. Men när man sprutar in sprutat, bör fyllmedel se naturligt ut. “De förändringar vi kan göra är så subtila att ingen skulle märka”, säger Ava Shamban, M.D., en hudläkare i Los Angeles. “I stället för att se fyllmedel skulle de säga,” Åh, jag märkte aldrig att dina ögon var gröna. ” “Otillbörlighet är målet.
 2. Det beror delvis på att fyllningsmetoder har blivit bättre.
  Ta linjerna runt din mun, till exempel. För ett decennium eller så, injicerades fyllmedel ofta i nasolabialveckorna, eller skratta linjer, för att bokstavligen fylla rynkorna själva. Dessa dagar är målet att klumpa och lyfta i andra delar av ansiktet för ett mer naturligt utseende. “När du blir ålder blir dina ben tunnare och de överliggande fettkuddarna glider ner”, vilket gör att huden sänks ner och orsakar djupare vikar på dina kinder, Whitney Bowe, MD, en hudläkare i New York City, berättar själv . Bowe injicerar ofta Restylane Lyft precis nära kindbenet för att återställa fullhet, vilket lyfter ansiktet, vilket reducerar utseendet på leendelinjer i processen.
 3. Det spelar roll vem som fyller ditt fyllmedel.
  “Rädslan [med injicerbara ämnen] är att någon kommer att se ut som produkten”, berättar Paul Jarrod Frank, M.D., en hudläkare i New York City, SELF. “Men du kommer verkligen att se ut som injektorn.” Injektion är en konst, så du vill hitta en artist vars arbete du gillar. Därför betalar det sig att göra mer än en Yelp-sökning efter rekommendationer. “Människor börjar bli mer öppna om injicerbara”, säger Shamban. “Om du är i en grupp kvinnor och någon har gjort det, fråga vem hon gick för att se.” Därifrån rekommenderar hon att doktorn eller sjuksköterskan ska se före och efter fotografier av riktiga patienter. Varje utövare har olika filosofier, tekniker och erfarenhetsnivåer. Var säker på att du och din läkare kommunicerar om realistiska resultat och dina förväntningar. Det är trots allt ditt ansikte.

Var inte rädd att fråga om träning och certifiering också. Även om dermatiska fyllmedel är tillgängliga hos Medspas, bör du endast se licensierade och utbildade läkare för varje injicerbar behandling. Precis som alla medicinska procedurer finns risk för infektion, missfärgning och klumpar om injektionerna är felaktiga.

 1. Fyllmedel kan användas för förebyggande såväl som att behandla linjer som du redan har.
  Även om det absolut inte finns något behov av att gå ut för fyllmedel innan du ens ser din första rynk, börjar människor behandlingar yngre än någonsin tidigare. Enligt den amerikanska akademin för ansiktsplastik och rekonstruktiv kirurgi såg majoriteten av medlemmarna i plastikkirurgerna år 2015 en ökning av kosmetisk kirurgi eller injicerbara behandlingar hos patienter under 30 år. Många dermatologer säger att startande relativt unga kan ha fördelar. “Det beror på personen, men jag tror tidigare är bättre,” säger Shamban. “Titta på min patientpopulation är det ingen tvekan om att de som började tidigare med små mängder ökar annorlunda än människor som inte gjorde det. Det är mycket bättre att spela förebyggande spel än korrigeringsspelet.” Men kom ihåg, det finns andra billigare sätt att förhindra åldrande, inklusive att ha solskyddsmedel och använda retinoler.
  Relaterat: Är “förebyggande” Botox i din 20s och 30s värt all Hype?
 2. Olika fyllmedel gör olika saker.
  Medan massan av fyllmedel är gjord med hyaluronsyra, kommer olika partikelstorlekar att leverera olika resultat. “Restylane Lyft har större partikelstorlekar, tänk på dem som en grundstenssten, säger Bowe. De större partiklarna har häft för att “bygga upp” förtunnade kindben, medan en mindre partikelstorlek, som i Restylane Silk, fungerar bättre för att ta itu med fina linjer och plungande läppar. En bra hudläkare kommer att förklara den ideala behandlingsplanen för dig, men vet att de mest naturliga resultaten kan kräva mer än en vikt av fyllmedel.
 3. Dåligt fyllmedel kan hända, men det behöver inte vara så långt.
  Om du är missnöjd med hur filler ser ut, var inte panik – i de flesta fall kan du få det justerat. En hudläkare kan injicera ytterligare fyllmedel för balans, eller hon kan helt lösa upp det. “Det underbara med hyaluronsyra fyllmedel är att det finns ett enzym som kan injiceras i området för att lösa upp produkten,” säger Shamban. “Det går bara iväg.”
 4. Om priset verkar för bra för att vara sant, är det förmodligen det.
  Om du ser en affär för billig filler, var skeptisk. Shamban säger att läkare vanligtvis betalar mellan $ 250 och $ 350 per spruta av Restylane, så om patienter betalar mindre än så är något av. “Du måste vara försiktig,” säger hon och tillägger att förfalskad och utspädd fyllmedel existerar. “Be om att se lådan och leta efter en säkerhetsförsegling på den.” Priset på dessa fyllmedel varierar beroende på den mängd produkt som behövs – förvänta sig en behandling som löper någonstans från $ 650 till $ 2000.
 1. Det finns några gånger att du inte får injicera fyllmedel.
  Även om fyllmedel anses vara säkra, finns det några skäl att skjuta upp en injektion. Om du är gravid, ammar eller om du kämpar med sinusinfektion, är det bäst att hålla bort, eftersom eventuell infektion i ansiktsområdet kan spridas till injektionsstället. Och här är en mer du kanske inte tänker på: Fyll inte på fyllmedel strax före tänderna rengöring eller annan tandbehandling, säger Shamban. Dessa procedurer kräver tryck och sträckning av ansiktet som potentiellt kan förflytta fyllmedel. Vänta minst några dagar, eller helst en vecka, är idealisk.
 2. Om du älskar utseendet på dina fyllmedel måste du fortsätta att gå tillbaka för mer.
  Efter ungefär sex månader bryts hyaluronsyra fyllmedel naturligt av kroppen. Så, du måste få touchups en eller två gånger per år för att behålla utseendet. Men det här är bra nyheter om du bara vill prova fyllmedel en eller två gånger, eftersom effekterna kommer att tona bort utan några långsiktiga risker. Det är viktigt att notera att få fyllmedel inte hindrar din hud från åldras helt, så du kan behöva mer fyllmedel för att få samma resultat över tiden.

Skriv ett svar

Your email address will not be published.

Senaste av Blog

Don't Miss